News

Vaccinarea modestă va aduce un nou val, cu mulți morți. Mihai Craiu, avertisment pentru România

Descoperirea variantei de coronavirus numită Omicron a declanșat alarma la nivel global. Medicul Mihai Craiu face un nou apel la imunizare și avertizează asupra unui număr mare de decese în următorul val.
27.11.2021 | 16:06
Vaccinarea modesta va aduce un nou val cu multi morti Mihai Craiu avertisment pentru Romania
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că Omicron se poate răspândi mai rapid decât alte variante ale virusului, iar dovezile preliminare au sugerat că există un risc crescut de reinfecție.

În același timp, epidemiologii au avertizat că restricțiile de călătorie ar putea veni prea târziu pentru a opri varianta Omicron să circule la nivel global.

ADVERTISEMENT

Noile mutații au fost descoperite pentru prima dată în Africa de Sud și de atunci au fost detectate în Belgia, Botswana, Germania, Israel și Hong Kong.

Vaccinarea modestă din România va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile, avertizează medicul Mihai Craiu, care face un nou apel la imunizare

În acest context global, dar și în contextul în care mulți dintre români par preocupați mai degrabă de felul în care vor petrece minivacanța de 1 decembrie, medicul Mihai Craiu vine cu un avertisment legat de iminența unui nou val de îmbolnăviri și decese, agravat de vaccinarea modestă din România.

ADVERTISEMENT

“Subiect de îngrijorare global…
Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță…

Alții se uită la cele 2.104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând ‘gata am scăpat’…

Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țară care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din România!

ADVERTISEMENT

Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă îngrijorătoarea realitate”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit doctorului Craiu nu este momentul să ne relaxăm și să lăsăm garda jos în fața pandemiei pentru că greul abia vine și mai avertizează că, dacă nu se va schimba nimic ne vom trezi în situația unei nenorociri anunțate.

ADVERTISEMENT

“Concluziile mele :
1. Ce este mai greu abia vine…
2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă în general, în România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.
4. Încrederea în vocile autorizate prin calificare profesională și prin competență este în scădere în România.
5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate… Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, concluzionează Mihai Craiu.

ADVERTISEMENT
Tags: