News

Val de revoltă în Italia, după ce o româncă a murit așteptând ambulanța aproape 3 ore. Paula Onofrei avea doar 29 de ani

Familia unei românce de 29 de ani, care lucra la Roma (Italia) și a murit după ce a așteptat ambulanța aproape 3 ore, își caută dreptatea la tribunal.
26.10.2022 | 07:34
Val de revolta in Italia dupa ce o romanca a murit asteptand ambulanta aproape 3 ore Paula Onofrei avea doar 29 de ani
Paula Onofrei muncea în Italia și a murit la 29 de ani, din cauza neglijenței medicilor din Roma. Foto: flickr.com, facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor din Italia, Paula Onofrei s-a mutat cu familia la Roma şi era chelneriță la un bar din cartierul Trastevere. La 21 iulie, ea s-a simțit rău şi a fost nevoită să meargă la spital.

Indignare și revoltă în Italia, după moartea Paulei

Durerile mari pe care le avea la stomac nu i-au alarmat pe medicii care au consultat-o, astfel că a fost externată după o noapte agitată petrecută la spital. I-au fost date niște analgezice și cam atât.

ADVERTISEMENT

La numai două zile după acest episod, tânăra de 29 de ani a fost nevoită să plece mai devreme de la muncă. Se simțea rău și a decis să meargă acasă.

Sora ei mai mică a dezvăluit ulterior că Paula nu își mai simțea mâinile și picioarele. În plus, fața i se învinețise. Rebecca s-a speriat și a sunat la numărul de urgență 118.

ADVERTISEMENT

Primul apel la numărul a fost efectuat la ora 13:03, al doilea 14:13 și al treilea apel la ora 14:57, când tânăra nu mai putea să vorbească şi să vadă. Ultimil apel a fost consemnat la ora 15:29.

Italienii se întreabă dacă locuiesc într-o țară normală

La 15:49, o ambulanţă a ajuns la adresă, dar a fost prea târziu. Decesul româncei a fost constatat la ora 17:14. Medicii legişti au descoperit apoi că Paula Onofrei a murit din cauza unui şoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat.

ADVERTISEMENT

În prezent, familia a depus plângere penală și a apelat la mai mulți avocați. ”Așteptăm cu încredere rezultatul anchetei pentru că, în acest moment, sunt atât de mulți suspecți și nicio certitudine”, au transmis avocații Aurelio Padovani, Lina Monaco și Sara De Vincenzi.

Ambulanța a ajuns târziu. Poate că în acele două ore și 36 de minute fiica noastră ar fi putut fi salvată”, au declarat părinții tinerei, conform canaledieci.it.

ADVERTISEMENT

În acest context, mai mulți italieni și-au exprimat revolta și indignarea pe rețelele de socializare. ”La Roma, ambulanța sosește după 3 ore și 4 apeluri telefonice. Paula Onofrei moare la 29 de ani de ulcer. Dacă asta e o țară normală…”, a scris Paolo Panichi pe Facebook.

 

 

ADVERTISEMENT