Sport

Vali Costache, drumul de la 500 de dolari la 15.000 de euro pe lună! Primul salariu? „A cumpărat trei porci!” Exclusiv

Valentin Costache de la CFR Cluj dă semne de revenire. Atacantul de 23 de ani a plecat de jos și a ajuns la 15.000 de euro lunar. Giovanni Becali, omul care-l impresariază, dezvăluie detalii inedite despre Costache.
01.12.2021 | 10:06
Vali Costache drumul de la 500 de dolari la 15000 de euro pe luna Primul salariu A cumparat trei porci Exclusiv
Valentin Ionut Costache pozeaza alaturi de trofeul decernat castigatoarei campionatului dupa meciul de fotbal dintre CFR Cluj si FCSB, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, marti 25 mai 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Valentin Costache a făcut cea mai bună partidă din acest sezon pentru CFR Cluj, în victoria împotriva Academicii Clinceni. Atacantul venit de la Dinamo la începutul lui 2018 a marcat și a dat pasă de gol la 2-0 cu trupa lui Chirilă.

Vali Costache este impresariat de Becali Sports, acolo unde Giovanni supervizează mersul afacerii. Partida pe care Costache a făcut-o contra ilfovenilor i-a amintit lui Becali câteva momente importante din cariera jucătorului de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali își amintește cum a ajuns Valentin Costache de la Dinamo la CFR Cluj în ianuarie 2018: „Cred că banii mulți i-au luat mințile!”

Vali Costache este de aproape 4 ani la CFR Cluj, cu care a câștigat titlul în fiecare sezon. În actualul a evoluat destul de mult, dar fără realizări deosebite pentru echipa pregătită de Dan Petrescu după demiterea lui Marius Șumudică.

Vali Costache a jucat în 27 din cele 30 de meciuri ale campioanei, dar abia în ultima partidă, cu Academica Clinceni, a marcat primul său gol pentru CFR în actualul sezon. Prestația cu ilfovenii a fost încununată și cu o pasă de gol, care se adună la asistul dat în Europa, la meciul din Gruia cu Steaua Roșie Belgrad. Deci doar un gol și două asisturi pentru Vali Costache în 27 de meciuri pentru CFR. Niciunul 90 de minute!

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali, omul care-l impresariază prin firma Becali Sports, vrea să creadă că Vali Costache începe să-și revină și să progreseze așa cum se așteptau și cei de la CFR Cluj când au trimis „cărămida” de bani în „Ștefan cel Mare!”

Sper din tot sufletul să-și revină Costache. Eu îl știu pe Costache de mic, de când era jucătorul lui Dinamo și era împrumutat la Afumați în liga a treia. Acolo a jucat cât de cât, a revenit la Dinamo și a făcut niște meciuri bune cu Contra. Apoi a venit transferul la CFR Cluj, pe o sumă foarte importantă pentru campionatul nostru.

ADVERTISEMENT

Costache are stilul ăsta de a se zbate, dar de multe ori nu are realizări. Ce se întâmplă cu el de nu a crescut la CFR? Să pleci de la 500 de dolari pe lună și să ajungi la 15.000 de euro… Cred că banii ăștia mulți i-au luat mințile! Nu că nu și-ar vedea de fotbal, dar s-a pierdut el așa ca fotbalist…

Costache se aruncă mai mereu și cere faulturi, se smiorcăie tot timpul, are fața aia de plângăcios… Și eu i-am spus toate astea și sper să le bage la cap. Ridică-te și fii bărbat! Asta-i trasmit tot timpul când vorbim” – Giovanni Becali pentru FANATIK

„Nu pot uita nici acum ce lacrimi de bucurie avea la primul salariu! A cumpărat trei porci pentru părinții lui”

Vali Costache a ajuns deja la al 5-lea sezon la CFR Cluj. A prins toate titlurile cucerite de clujeni din 2018 încoace. Nu doar că le-a prins, dar a avut și momente bune în care a jucat titular.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali și-a amintit și o întâmplate de suflet cu Vali Costache, vrând parcă să-i reamintească jucătorului de unde a plecat și unde a ajuns. Și cam ce ar trebui să facă pentru a justifica și fotbalistic investiția făcută în el de Neluțu Varga și cei de la CFR Cluj.

Mă bucur pentru el că a avut norocul ăsta să câștige bani la care nici nu se gândea… Și acum îmi amintesc cum venea cu autobuzul la antrenament la Dinamo! Ce vremuri atunci pentru el și unde a ajuns acum din punct de vedere financiar!

Nu pot să uit nici acum ce lacrimi de bucurie avea când a luat primul salariu la Dinamo! Știți ce a făcut cu banii? Le-a cumpărat trei porci alor lui! Cam asta e diferența, iar Costache trebuie să realizeze unde a ajuns și ce are de făcut în continuare”, a mai dezvăluit Becali pentru FANATIK.

  • 700.000 de euro a plătit CFR Cluj lui Dinamo pentru Vali Costache în ianuarie 2018
  • 13 goluri a marcat Vali Costache pentru CFR în 136 de partide în toate competițiile. La acestea se adaugă și 12 asisturi
ADVERTISEMENT