Sport

Lovitură grea pentru Universitatea Craiova: un jucător de bază s-a operat și ratează restul sezonului regulat. Exclusiv

Pe lângă rezultatele nesatisfăcătoare din ultima vreme, Universitatea Craiova mai primește o veste proastă: un jucător de bază a fost obligat să se opereze și va lipsi de pe gazon până în primăvară
20.12.2021 | 10:15
Lovitura grea pentru Universitatea Craiova un jucator de baza sa operat si rateaza restul sezonului regulat Exclusiv
Problemele de lot ale Universității Craiova în meciul cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Finalul de an nu a fost cel mai fericit pentru Universitatea Craiova. Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a ajuns la șapte partide consecutive fără victorie în Liga 1, de lupta la titlu nu mai poate fi vorba, ba, mai mult, este pusă în pericol chiar prezența în play-off.

O cauză a acestor rezultate proaste ar putea fi desele accidentări pe care jucătorii olteni le-au suferit în sezonul de toamnă, oameni importanți ca Găman, Bancu, Houri, Mateiu, Conte sau Roguljic lipsind în momentele când antrenorul avea mai mare nevoie de ei.

ADVERTISEMENT
  • 25 de puncte este diferența dintre liderul CFR Cluj și Universitatea Craiova după disputarea a 21 de etape

Veste proastă pentru Universitatea Craiova: Valerică Găman a fost nevoit să se opereze și va rata restul meciurilor din sezonul regulat

Dintre toți cei enumerați mai sus, fără îndoială că absența fundașului central Valerică Găman a contat cel mai mult. Nu numai pentru că a fost de lungă durată, el fiind indisponibil în ultimele 6 partide programate în 2021, cât mai ales pentru importanța pe care o avea în angrenajul defensiv al echipei oltene.

ADVERTISEMENT

Iar veștile proaste nu se opresc aici. Deoarece accidentarea a fost mai gravă decât părea inițial, iar procesul de refacere nu decurgea normal, Valerică Găman a fost nevoit să ajungă pe masa operație. Astfel, în săptămâna premergătoare partidei din campionat cu Gaz Metan Mediaș, el s-a deplasat la Barcelona, unde a fost suspus unei intervenții chirurgicale la aceeași clinică unde s-a operat în toamnă și Antoine Conte, un al jucător al Universității Craiova care absentează de o perioadă lungă de timp.

Din păcate pentru Laurențiu Reghecampf, perioada de indisponibilitate a fundașului său va fi una de lungă durată. Din informațiile aflate în exclusivitate de FANATIK, Valerică Găman va rata toată pregătirea de iarnă, dar și partidele care au mai rămas de disputat în sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

În cel mai fericit caz, dacă lucrurile vor decurge normal și nu vor apărea complicații, el și-ar putea relua antrenamentele la finalul lui februarie sau începutul lui martie și ar putea deveni apt de joc începând cu meciurile din play-off. Sau play-out, depinde de cum se va comporta Universitatea în următoarele 9 etape…

  • 650.000 de euro este cota lui Valerică Găman pe site-ul transfermarkt
  • 150.000 de euro anual este salariul pe care Valerică Găman îl primește la Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Valerică Găman s-a accidentat la gambă în partida cu Farul. De atunci, a început seria proastă a Universității Craiova

Accidentarea lui Valerică Găman a survenit în etapa a 15-a a Ligii 1, ultima a turului sezonului regulat, când Universitatea Craiova a jucat în deplasare cu Farul Constanța. În finalul acelei partide, la un contact cu portarul constănțean Aioani, stoperul oltean a suferit o accidentare complexă, la gambă și la gleznă, din cauza căreia ratat ultimele 6 meciuri ale anului.

Inițial, oficialii clubului oltean au crezut că este vorba de o problemă minoră, l-au menajat pentru următorul joc din campionat cu FC Argeș și sperau să-l aibă apt pentru derby-ul din Bănie contra FCSB-ului. Găman chiar intrase la antrenamente în săptămâna dinaintea meciului, însă la efort durerile au început să apară din nou, așa că Laurențiu Reghecampf a decis atunci să nu îl includă în lot pentru a nu risca o accidentare și mai gravă.

La fel au stat lucrurile și în cazul meciurilor care au urmat, de la etapă la etapă se spera ca Găman să revină pe teren, însă de fiecare dată jucătorul resimțea dureri la efort și devenea indisponibil, astfel că ultima variantă rămasă era cea a operației.

Întâmplător sau nu, odată cu accidentarea suferită de Valerică Găman în meciul cu Farul, a început și declinul Universității Craiova. Până la acea partidă de la Constanța, cu Găman integralist, oltenii înregistraseră 5 victorii consecutive în Liga 1, în care primiseră doar două goluri, ambele în victoria categorică 5-2 împotriva lui CS Mioveni.

Transferul lui Valerică Găman a fost unul dintre cele mai bune realizate de Universitatea Craiova în acest sezon, iar acest lucru este demonstrat și de cifre. El a început campionatul ca rezervă în prima etapă contra lui FC Argeș, a jucat 90 de minute în înfrângerea 1-4 pe terenul FCSB-ului, apoi nu a făcut parte din lot la jocul pierdut pe teren propriu cu FC Botoșani (1-2).

Însă, începând din etapa a 4-a, victorie cu 3-0 contra lui FC Voluntari, Valerică Găman a fost integralist în toate partidele până în momentul accidentării. Cu el pe teren, Universitatea a avut un parcurs foarte bun, înregistrând 8 victorii, un egal și 3 înfrângeri. Iar apărarea a fost cu adevărat la înălțime, dovadă stând cele doar 7 goluri încasate în 12 partide.

În contrapartidă, totul s-a dus de râpă la gruparea olteană în absența lui Găman. În cele 6 meciuri care au urmat în Liga 1 după accidentarea fundașului, Universitatea Craiova nu a reușit să mai câștige niciunul, iar la capitolul apărare, cu 10 goluri încasate, e o singură descriere: dezastru.

  • 13 meciuri a jucat Valerică Găman pentru Universitatea Craiova în acest sezon de Liga 1, în toate fiind integralist
  • 0 victorii a obținut Universitatea Craiova în cele 6 meciuri din Liga 1 care au urmat după accidentarea lui Valerică Găman

Și o veste bună pentru Universitatea Craiova: Antoine Conte revine la pregătiri în ianuarie

Un alt jucător care a avut mari probleme cu accidentările în acest sezon este francezul Antoine Conte, care nu a apucat să evolueze decât de 6 ori în tricoul Universității Craiova.

Prima dată, el a suferit o ruptură musculară la finalul lui iulie, în derby-ul pierdut 1-4 pe Arena Națională contra lui FCSB. În speranța unei recuperări mai rapide, a fost trimis de conducerea clubului oltean la tratament în Serbia, unde a încăput pe mâna celebrei Marijana Kovacevici, cunoscută și sub numele de „vraciul din Belgrad”.

Revenit pe teren, Conte a suferit o nouă accidentare, de data asta la gleznă, în partida cu Dinamo de la finalul lui septembrie și de atunci nu a mai apărut pe teren în niciun meci al oltenilor. Pentru că tratamentul la care a fost supus la Craiova nu a dat roade, Conte a fost trimis pentru mai multe investigații la o clinică din Barcelona, unde a și fost operat în cele din urmă.

Se pare că perioada post-operatorie a fost lipsită de incidente, recuperarea a decurs bine, astfel că fundașul francez a devenit apt. El se va prezenta la antrenamente odată cu reunirea din ianuarie, va efectua stagiul de pregătire împreună cu întreg lotul condus de Laurențiu Reghecampf, și dacă nu vor apărea complicații e posibil să îl vedem printre titulari la reluarea sezonului, mai ales că postul de fundaș dreapta a fost unul care a creat probleme.

  • 387 de minute a evoluat Antoine Conte în tricoul Universității Craiova în 2021: 124 în Liga 1 (3 meciuri), 83 în Supercupa României (1 meci), 90 în Cupa României (1 meci) și 90 în preliminariile Conference League (1 meci)
  • 650.000 de euro este cota lui Antoine Conte pe site-ul transfermark

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 1,75 este cota pentru ”ambele marchează sau peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT