Sport

Valeriu Iftime, reacție suburbană după Sepsi – FC Botoșani 7-0: „Trebuie să-i dai câte un capac din când în când, să-l înjuri”

Valeriu iftime a răbufnit după ce echipa sa a fost umilită de Sepsi. Patronul Botoșaniului i-a făcut praf pe antrenorul Mihai Teja și pe jucători.
18.09.2022 | 15:54
Valeriu Iftime reactie suburbana dupa Sepsi  FC Botosani 70 Trebuie sai dai cate un capac din cand in cand sal injuri
Valeriu Iftime, reacție suburbană după Sepsi - FC Botoșani 7-0: „Trebuie să-i dai câte un capac din când în când, să-l înjuri”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria clubului. Moldovenii au pierdut la Sf. Gheorghe, scor 0-7, cu Sepsi. Rezultatul l-a înfuriat pe Valeriu Iftime, care ia în calcul demiterea lui Mihai Teja.

Mihai Teja, pe făraș la FC Botoșani, după 0-7 cu Sepsi: „Nu pot schimba 20 de jucători”

Deși a început în forță campionatul, locul 1 după primele cinci etape, FC Botoșani este acum în picaj. Ultimul eșec din SuperLiga, 0-7 cu Sepsi, i-a pus capac patronului Iftime.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit puțin cu antrenorul după meci. Vom vedea luni în ce măsură are vreun plan serios de a continua și care să fie aprobat. Eu sunt acum într-o stare de alertă. Nu-i vorba că am pierdut patru meciuri, e vorba de jocul echipei.

Echipa nu poate nimic. Sper să găsim soluția cea bună. Nu pot schimba 20 de jucători. Pot schimba trei jucători și un antrenor. E mai simplu. N-am inventat eu teoria asta în fotbal”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Moldovenii au ajuns pe poziția a 12-a în SuperLiga, cu 12 puncte, obținute din 3 victorii, 4 remize și 9 înfrângeri. „Dacă criza e profundă și ăsta a fost fundul sacului, atunci e clar că lucrurile nu pot continua așa. În mod normal, după o înfrângere cu 7-0, orice antrenor dacă crede că a terminat cartușele vine și îmi spune ‘La revedere, nu merge!’”, a adăugat patronul moldovenilor.

Declarație șocantă a patronului de la FC Botoșani: „Aici trebuie să-i dai câte un capac din când în când, să-l înjuri când greșește”

Atitudinea pe care o Mihai Teja față de fotbaliști este principalul motiv pentru care Valeriu Iftime se gândește să îl demită pe tehnicianul în vârstă de 43 de ani. Teja nu este singurul antrenor care ar putea fi dat afară după etapa a 11-a din SuperLiga. FANATIK a anunțat în exclusivitate că Dan Petrescu e pe făraș la CFR Cluj și că Neluțu Varga i-a găsit deja înlocuitor „Bursucului”.

ADVERTISEMENT

„În primele etape eram zmei, iar sâmbătă îmi era rușine. Ceva s-a întâmplat. Eu nu știu că ar fi un război în vestiar. Mihai nici nu poate fi bănuit că e un tip agresiv. E foarte educat, nu-i conflictual, are o relație extraordinară cu jucătorii. Poate tocmai asta a generat prea multă moleșală, decât război. 

Trebuie alertă în permanență. Altfel nu merge. Jucătorii mei, din păcate, n-au înțeles asta. La Botoșani nu merge cu foarte mult bun-simț, cu respect, cu domnul jucător.

ADVERTISEMENT

Aici trebuie să-i dai câte un capac din când în când, să-l înjuri când greșește. Am funcționat foarte mult așa, iar acum când am intrat în civilizația europeană, pare că nu mai suntem noi”, a conchis Iftime.

ADVERTISEMENT