Sport

VAR-ul a verificat un posibil penalty pentru Farul, însă a omis faultul în atac. Ce decizie a luat Istvan Kovacs. Video

Arbitrii din camera VAR au verificat acordarea unui penalty pentru Farul în finalul meciului cu U Cluj. Ce decizie a luat Istvan Kovacs din teren.
28.02.2024 | 20:36
VARul a verificat un posibil penalty pentru Farul insa a omis faultul in atac Ce decizie a luat Istvan Kovacs Video
VAR a verificat un posibil penalty pentru Farul, însă nu a ținut cont de faultul din atac al „marinarilor”. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Farul a făcut o partidă extrem de modestă pe Cluj Arena contra Universității Cluj. Campioana României a pierdut, scor 0-1, în etapa a 28-a, și nu este sigură de prezența în play-off. Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în finalul partidei, când „marinarii” au fost aproape să primească o lovitură de pedeapsă.

VAR-ul a verificat un posibil penalty pentru Farul. Ce decizie a luat Istvan Kovacs

Bogdan Mitrea și Rivaldinho au sărit pentru a lovi mingea cu capul în careul celor de la U Cluj. Reluările video au arătat că fundașul central al ardelenilor l-a lovit cu cotul pe atacantul brazilian al Farului.

ADVERTISEMENT

Rivaldinho a căzut în careu, iar jucătorii lui Gică Hagi s-au năpustit asupra „centralului” Istvan Kovacs și au solicitat lovitură de la 11 metri. Atacantul de 28 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale chiar pe gazon.

Faza a fost analizată în camera VAR de către arbitrii Florin Andrei și Imre-Laszlo Bucsi. În cele din urmă, jocul a fost reluat cu minge de arbitru. Totuși, arbitrii, fie că este vorba de cei din teren sau cei din camera VAR, au omis ce s-a petrecut cu doar câteva momente înainte de duelul dintre Mitrea și Rivaldinho.

ADVERTISEMENT

Arbitrii au omis faultul în atac al lui Mihai Popescu asupra lui Gorcea

Înainte ca Rivaldinho și Mitrea să sară la minge, Mihai Popescu a avut o intrare dură asupra lui Andrei Gorcea. Portarul în vârstă de 22 de ani de la U Cluj a sărit pentru a prinde mingea, însă fundașul central al „marinarilor” a venit tare și și-a doborât adversarul. VEZI VIDEO AICI.

În ciuda intrării dure, jocul a fost lăsat să continue. De precizat este faptul că arbitrii au verificat un posibil penalty pentru Farul, fără să țină cont de un posibil fault în atac al lui Mihai Popescu asupra lui Andrei Gorcea.

ADVERTISEMENT

Singurul gol al meciului a fost marcat de Dan Nistor din pasa lui Daniel Popa. Atacantul de 28 de ani a profitat de eroarea majoră a lui Ionuț Larie și l-a lăsat singur cu portarul pe Dan Nistor.

Fostul fotbalist de la Dinamo a îndeplinit o formalitate și a ajuns la 11 goluri în SuperLiga în acest sezon. Cristi Ganea, fotbalistul transferat de Farul în această iarnă de la FCSB, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, a văzut cartonașul roșu în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 31 de ani a fost avertizat prima oară de Istvan Kovacs în minutul 79. În minutul 90+5, fostul internațional român a primit al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu. Farul nu este sigură de prezența în play-off, cu două etape rămase din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT