News

Vară fierbinte pentru Donald Trump. Procesul său legat de dosarul documentelor clasificate va începe în august

Vară fierbinte pentru fostul președinte Donald Trump. Procesul în dosarul documentelor clasificate va avea loc în luna august.
20.06.2023 | 18:14
Vara fierbinte pentru Donald Trump Procesul sau legat de dosarul documentelor clasificate va incepe in august
Procesul lui Donald Trump dosarul documentelor clasificate va începe în august. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vară fierbinte pentru Donald Trump. În luna august va începe procesul său în dosarul documentelor clasificate. Anunțul a fost făcut, marți dimineață, de judecătorul Aileen Cannon, potrivit NBC News.

Vară fierbinte pentru Donald Trump. Când va începe procesul în dosarul documentelor clasificate

Mai exact, procesul ar urma să înceapă la jumătatea lui august, pe data de 14. Ordonanța instanței arată că va dura două săptămâni. Judecătorul Aileen Cannon va prezida procesul fostului președinte la Tribunalul din Fort Pierce, Florida.

ADVERTISEMENT

Însă, trebuie menționat faptul că data la care ar urma să înceapă procesul ar putea fi amânată de moțiuni. Avocații apărării și procurorii pot depune moțiunile către instanță până la data de 24 iulie 2023.

Pe 13 iunie, fostul președinte al SUA, Donald Trump, a fost acuzat de 37 de infracţiuni penale federale, din cauza neglijenței cu care a gestionat secrete de stat după ce a părăsit Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Procurorii susțin că Trump ar fi pus în pericol securitatea Statelor Unite prin păstrarea documentelor. Ar fi vorba inclusiv despre informații privind arme nucleare și planuri militare.

De asemenea, Donald Trump ar fi refuzat să înapoieze documentele clasificate. Din această cauză, s-a ajuns la punerea sub acuzare pentru „”reţinerea ilegală de informaţii referitoare la securitatea naţională”, precum şi pentru “obstrucţionarea justiţiei” şi “sperjur”.

ADVERTISEMENT

Donald Trump: „O parodie de justiție”

Trump este primul fost președinte, din SUA, care se confruntă cu astfel de acuzații. El a pledat nevinovat, susținând că totul este o înscenare pusă la cale pentru a renunța la cursa prezidențială împotriva lui Joe Biden, care va avea loc în 2024.

Totodată, fostul președinte a descris punerea sa sub acuzare „o parodie de justiție”. Trump a sugerat că documentele secrete ar fi fost plasate, în cartierul Chinatown din Washington DC, de susținătorii lui Biden.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să le ținem piept … democraților radicali de stânga, procurorilor lor partizani fără lege … De fiecare dată când zbor deasupra unui stat albastru, primesc o citație. Am pus totul la bătaie și nu voi ceda niciodată. Nu voi fi niciodată reținut” a transmis Trump într-un discurs public ținut după anunțul privind inculparea sa.

ADVERTISEMENT