News

Vasile Dîncu, despre social-democratul potrivit pentru alegerile prezidențiale din 2024: ”Are toate atributele”

Fostul ministru al apărării naționale, Vasile Dîncu, știe care este social-democratul potrivit pentru alegerile prezidențiale din anul 2024.
24.11.2022 | 23:51
Vasile Dincu despre socialdemocratul potrivit pentru alegerile prezidentiale din 2024 Are toate atributele
Marcel Ciolacu, văzut de Vasile Dîncu drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale: ”Are toate atributele”. Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

PSD încă nu are un nume scos în prim-planul opiniei publice despre care să se spună că va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni, în 2024.

Marcel Ciolacu, văzut de Vasile Dîncu drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale: ”Are toate atributele”

Au început deja să se speculeze mai multe variante pentru alegerile prezidențiale din anul 2024. Cum era de așteptat, cel mai important nume ca posibil candidat din partea PSD este cel al lui Mircea Geoană, probabil românul cu cea mai importantă funcție internațională.

ADVERTISEMENT

Social-democrații ar putea să scoată în bătălia electorală din 2024 o altă variantă de candidat. E vorba de președintele formațiunii.

Joi, 24 noiembrie 2022, într-o apariție televizată, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a afirmat că, ”în acest moment”, Marcel Ciolacu este persoana potrivită pentru a candida din partea PSD la preşedinţia României.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al apărării spune că Ciolacu ”are toate atributele” pentru a se înscrie în cursa pentru poziția supremă în stat.

În momentul acesta, Marcel Ciolacu spune că nu va candida şi este sincer când spune că nu va candida, pentru că el spune că în acest moment un preşedinte al PSD-ului nu poate să câştige acel plus de care avea nevoie pentru a face majoritate.

ADVERTISEMENT

Eu cred că până ce vom găsi, să zicem, alte soluţii, sau dacă vom căuta alte soluţii, Marcel Ciolacu a început, şi prin ideea de toleranţă pe care o are, printr-un anumit tip de implicare diferit decât alţi preşedinţi din spaţiul politic, să fie candidatul nostru potrivit.

El spune că vom face alegeri interne, că aceste alegeri interne o să stabilească mai bine, dar să vedem dacă vom avea alternative. Dar în acest moment el are, din perspectiva noastră, are toate atributele, pentru că îţi trebuie un lucru ca să fii candidat: în primul rând trebuie să ai tot partidul în spatele tău”, a spus Dîncu, la B1TV.

ADVERTISEMENT

Ciolacu, în urmă cu două săptămâni: ”99,9% nu cred că voi candida la prezidențiale”

Pe 9 noiembrie, Marcel Ciolacu închidea aproape în totalitate orice portiță pentru intrarea sa în lupta electorală pentru postul de președinte.

La același post de știri, liderul PSD spunea că nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

”99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte. PSD a luat anumite decizii greșite, că dacă nu le-ar fi luat, ar fi câștgat. Deciziile nu au fost cele așteptate”, a spus Ciolacu, în debutul lunii.

ADVERTISEMENT