News

Vasile Dîncu nu pare dispus să demisioneze: ”E o montură useristă”. Ministrul apărării, pe făraș?

Vasile Dîncu nu pare dispus să demisioneze, considerând că întreg scenariul este pus la cale de USR, așa cum a fost și în cazul lui Sorin Cîmpeanu.
13.10.2022 | 21:50
Vasile Dincu nu pare dispus sa demisioneze E o montura userista Ministrul apararii pe faras
Vasile Dîncu, despre posibila demitere. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă anunțase deja că îl așteaptă la o rundă de discuții ”deschise” pe Vasile Dîncu, pe tema demiterii ministrului, după ce acesta se va întoarce în țară.

Vasie Dîncu nu pare dispus să demisioneze

Într-o intervenție la TVR Info, ministrul apărării Vasile Dîncu s-a arătat deranjat când a fost întrebat dacă e de părere că i se va cere demisia și aparent a închis telefonul.

ADVERTISEMENT

”O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO – despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte.

Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul”, s-a justificat Vasile Dîncu. Întregul scandal a fost pornit în urma unor declarații făcute de ministru, prin care Ucrainei i se cerea să cedeze teritorii, prin negocieri cu Rusia, pentru a încheia o pace.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă – aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă”, a adăugat ministrul.

”Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele și premierul au răspuns.

ADVERTISEMENT

Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. E o montură useristă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa.

Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”, a completat Dîncu. Discuția s-a încheiat brusc atunci când Dîncu a fost întrebat dacă e de părere că cineva îi va cere demisia.

ADVERTISEMENT

Inclusiv președintele Klaus Iohannis l-a tras de mânecă pe actualul ministru al apărării, considerând că declarația acestuia a fost inoportună.

Unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei”, i-a transmis Iohannis ministrului Dîncu.

ADVERTISEMENT