Sport

Vasile Stângă, reacție acidă după prestația naționalei de handbal: ”Bomboana pe colivă ar fi să ratăm calificarea la JO”

16.12.2020 | 23:20
Vasile Stanga reactie acida dupa prestatia nationalei de handbal Bomboana pe coliva ar fi sa ratam calificarea la JO
ADVERTISEMENT

Fostul mare handbalist Vasile Stângă a avut o reacție acidă după prestația naționalei feminine la Campionatul European din Danemarca în care a câștigat un singur meci.

România a participat pentru a 13-a oară la Campionatul European, din 14 ediţii, ratând o singură apariţie, în 2006. În 1998, a obţinut cea mai slabă clasare – locul 11, ”depăşită” în 2020, iar cea mai bună clasare a fost în 2010, când a obţinut medalia de bronz.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă susținută la Kolding, selecționerul Bogdan Burcea a pus această contraperformanță pe seama a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa națională, în general și în handbalul feminin românesc, în special.

Reacție dură a lui Vasile Stângă după prestația naționalei de handbal feminin

”Mai rău de atât nu se putea. A fost cea mai slabă prestaţie a echipei României la un turneu de nivelul ăsta. Asta cu toate că s-a tras un semnal de alarmă mai demult că naţionala de fete o ia pe urma naţionalei masculine. Dar uite că nu s-a ţinut cont, iar acum urmările sunt acestea”, a fost reacția lui Vasile Stângă după prestația naționalei de handbal feminin.

ADVERTISEMENT

”Bomboana pe colivă ar fi să nu ne mai calificăm nici la Jocurile Olimpice. Dacă jucăm la turneul preolimpic din martie aşa cum am jucat la Europenele astea nu avem nicio şansă de calificare.

Părerea mea personală e că ar trebui făcută o analiză rapidă şi serioasă cu toţi factorii de care depinde handbalul feminin, cu toţi antrenorii de ligă naţională. Şi să se ia anumite măsuri, să se facă din nou o selecţie, iar obiectivul principal să fie acest turneu preolimpic pentru că dacă nu ne calificăm la Tokyo va fi un dezastru total”, a declarat Stângă pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Ghinionul lui Burcea este că l-a criticat foarte rău pe Ryde”

”Uite că vine un moment în care şi Cristina Neagu a ajuns la o oboseală, la o saturaţie şi nu mai dă randamentul din ultimii ani. Deci şi aici ar trebui gândită o strategie… să vedem cum facem ca echipa naţională să joace şi fără Cristina Neagu. Cu toate că ea ar putea să ne mai ajute câţiva ani buni. Dar tot timpul a existat presiune pe Cristina şi pe naţională.

Însă Cristina a suportat această presiune când era în putere, când era în vână, cum se spune. Acum s-a observat şi la ea o lipsă de pregătire, o oboseală, o frică de accidentări. Iar cu toate astea la un loc randamentul ei nu mai e cel cu care ne-a obişnuit”, a continuat fostul handbalist.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă demiterea selecţionerului Bogdan Burcea ar fi utilă pentru redresarea primei reprezentative, Vasile Stângă a răspuns: ”Asta trebuie să hotărască ei, cei de la handbal feminin. Ghinionul lui Burcea este că l-a criticat foarte rău pe Ryde când a obţinut acel loc 12 la CM 2019… şi uite acum i s-a întors.

De aia nu e bine să-l critici pe unul, că apoi te loveşti şi tu de acelaşi lucru. Iar acum o să-l critice alţii pe el. Probabil cei responsabili, cei din Comisia Tehnică de handbal feminin, ar trebui să gândească bine cine să fie antrenor la echipa naţională. Eu nu pot să spun că Burcea e bun sau nu e bun.

Poate într-un fel se poate spune că a fost prima lui competiţie mare ca selecţioner, a fost şi situaţia asta nenorocită cu acest Covid, neavând nici pregătire cum trebuie, nici meciuri amicale… toate adunându-se s-a ajuns de am ieşit cum am ieşit de la Europene. Deci cei responsabili trebuie să decidă dacă merită sau nu să mai rămână Burcea”, a încheiat Stângă.

ADVERTISEMENT