Sport

Vassaras a ales „centralul” de la CFR Cluj – FCSB! Arbitrul nu este pe lista FIFA

Kyros Vassaras s-a hotărât asupra „centralului” care va conduce derby-ul CFR Cluj - FCSB. Arbitrul nu este pe lista FIFA.
08.12.2023 | 10:50
Vassaras a ales centralul de la CFR Cluj  FCSB Arbitrul nu este pe lista FIFA
A fost desemnat arbitrul meciului CFR Cluj - FCSB. „Centralul” nu este pe lista FIFA. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – FCSB este derby-ul etapei a 19-a din SuperLiga. Duelul din Gruia va avea loc duminică, 10 decembrie, ora 20:00. Kyros Vassaras l-a delegat la duelul de titlu pe Sebastian Colțescu. „Centralul” nu este pe lista FIFA, însă a arbitrat alte 3 derby-uri ale „roș-albaștrilor” în acest sezon.

Vassaras a ales „centralul” de la CFR Cluj – FCSB! Arbitrul nu este pe lista FIFA

Cu 377 de meciuri arbitrate până în prezent, Sebastian Colțescu a fost delegat de Comisia Centrală a Arbitrilor la derby-ul CFR Cluj – FCSB, conform gsp.ro. Deși nu este pe lista FIFA, Sebastian Colțescu este foarte apreciat în lumea fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a mai arbitrat-o de trei ori în acest sezon pe FCSB, la derby-urile cu Dinamo (2-1), Farul (1-0) și Rapid (1-2). Totodată, „centralul” din Craiova a condus Supercupa României câștigată de Sepsi, scor 1-0 cu Farul.

La polul opus, Sebastian Colțescu a arbitrat-o de două ori pe CFR Cluj în actuala stagiune. „Centralul” a fost pe teren la victoria echipei lui Andrea Mandorlini contra rivalei U Cluj, scor 4-3. Totodată, Colțescu a arbitrat Poli Iași – CFR Cluj, scor 3-3.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj – FCSB va fi cel de-al 10-lea meci pentru Sebastian Colțescu la centru în acest sezon. 

Sebastian Colțescu i-a provocat o criză de nervi lui Hagi în Farul – FCSB 0-1

Derby-ul Farul – FCSB, scor 0-1, în etapa a 9-a din SuperLiga, a fost decis de un penalty acordat de Sebastian Colțescu în minutul 56. Decizia „centralului” a fost extrem de contestată de gazde, iar Gică Hagi a avut o criză de nervi.

ADVERTISEMENT

La 10 minute după pauză, mingea a ricoșat din Tudor Băluță și a ajuns până la Adrian Șut. Cei doi s-au ciocnit în careu, iar Adrian Șut a fost lovit cu piciorul de Tudor Băluță. Totuși, faza a rămas în aer, deoarece ciocnirea nu a avut intensitate și nu a fost clar cine pe cine a lovit.

În cele din urmă, Sebastian Colțescu a dictat penalty. Arbitrul s-a aflat într-o poziție excelentă în apropierea fazei și a luat decizia fără ezitări. Gică Hagi a fost protagonistul unei crize de nervi. După ce l-a certat pe arbitrul de rezervă Bogdan Dumitrache, Hagi s-a năpustit asupra lui Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

Născut la 6 mai 1977 la Craiova, Sebastian Colțescu a acordat în acest sezon nu mai puțin de 41 de cartonașe galbene. Cele mai multe au fost arătate de „central” la prima partidă pe care a arbitrat-o în acest sezon, Rapid – Sepsi, scor 0-0, în care Sebastian Colțescu a scos de 8 ori cartonașul galben din buzunar.

De asemenea, Sebastian Colțescu a arbitrat derby-ul FCSB – Rapid, scor 1-5, în ultima etapă a play-off-ului din sezonul trecut. „Centralul” craiovean l-a eliminat direct atunci pe Octavian Popescu după un fault fără minge asupra lui Funsho Bamgboye.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3.00 este cota pentru „2 solist” la meciul CFR Cluj - FCSB