Sport

Venirea lui Mata la Galatasaray le-a reamintit spaniolilor de Hagi și Gică Popescu. Ce a scris ziarul Marca

Ultimele transferuri făcute de Galatasaray i-au determinat pe jurnaliștii spanioli să facă o paralelă cu echipa în care străluceau Hagi și Popescu.
09.09.2022 | 09:10
Venirea lui Mata la Galatasaray lea reamintit spaniolilor de Hagi si Gica Popescu Ce a scris ziarul Marca
Gică Hagi a jucat la Galatasaray între 1996 și 2001 și a cucerit patru titluri, două Cupe ale Turciei, Cupa UEFA și Supercupa Europei. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Galatasaray Istanbul încearcă să revină în prim-planul fotbalului din Turcia și din Europa, și a început seria transferurilor de marcă.

Un campion mondial la Istanbul

După ce l-a adus pe belgianul Dries Mertens, de la Napoli, și a obținut împrumutul atacantului argentinian Mauro Icardi, de la Paris Saint-Germain, gruparea Cim-Bom a bătut palma și cu mijlocașul spaniol Juan Mata.

ADVERTISEMENT

Campion mondial și european cu Furia Roja în 2010 și 2012, acesta era liber de contract după ce, în vară, îi expirase înțelegerea cu Manchester United.

În vârstă de 34 de ani, Mata a ajuns deja în Turcia și a semnat un contract valabil pe un sezon cu Galata, care nu se oprește aici cu transferurile. Gruparea Cim Bom i-a mai adus pe austriacul Yusuf Demir, care în sezonul trecut a evoluat la FC Barcelona împrumutat de la Rapid Viena, și pe kosovarul Milot Rashica, de la Norwich City.

ADVERTISEMENT

“Galata lui Hagi și Popescu realiza ceva măreț”

Sub comanda lui Okan Buruk, fostul jucător al Galatei din perioada de glorie de la sfârșitul anilor ’90, mai sunt uruguayenii Fernando Muslera și Lucas Torreira, francezul Bafetimbi Gomis și olandezul Patrick Van Aanholt, fost jucător la Chelsea.

Toate aceste nume, dar mai ales venirea lui Juan Mata, i-au făcut pe jurnaliștii de la cotidianul spaniol Marca să realizeze o paralelă cu echipa Galatei din perioada lui Gică Hagi și Gică Popescu, care impunea respect întregii Europe.

ADVERTISEMENT

“Era sfârșitul anilor ’90, când Galata lui Fatih Terim realiza ceva măreț. Emre, Popescu, Hagi, Taffarel… au condus o echipă capabilă de orice, câștigând totul în Turcia, învingând-o pe Arsenal în finala Cupei UEFA, și învingând-o pe Real Madrid în Supercupa Europei”, au scris cei de la Marca.

De când a eliminat-o pe CFR, Galatasaray nu a mai scos capul în Europa

Galatasaray nu a mai câștigat un trofeu din 2019, când a realizat eventul campionat-cupă în Turcia, iar în sezonul trecut, s-a clasat abia pe locul 13 în Superligă. Ultima sa mare performanță în Europa a fost în sezonul 2012-2013, când a fost eliminată de Real Madrid în sferturile de finală din Champions League, după ce a trecut în faza grupelor de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

În actuala stagiune, Galata ocupă locul șapte în campionat, cu 10 puncte după primele cinci etape, la trei puncte în urma liderului Beșiktaș.

ADVERTISEMENT