Sport

S-au băgat banii la CFR Cluj! Campioana a achitat 5 milioane de euro către jucători

Finanțatorul lui CFR Cluj, Neluţu Varga, vrea ca echipa să depășească faza grupelor Conference League și, de aceea, a plătit o bună parte din restanțele salariale față de jucători și ceilalți angajați.
06.09.2022 | 10:54
Sau bagat banii la CFR Cluj Campioana a achitat 5 milioane de euro catre jucatori
CFR Cluj va primi 4 milioane de euro pentru calificarea în grupele Conference League, unde fiecare victorie mai poate aduce încă 500 de mii. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cluburile din Superliga României au început să își mai plătească din restanțele financiare față de propriii jucători. După Hermannstadt și Petrolul, a venit rândul campioanei CFR Cluj să își achite o bună parte din datorii.

CFR a achitat trei salarii și primele de victorie din sezonul trecut

Astfel, finanțatorul grupării din Gruia, Neluţu Varga, a virat 4,6 milioane de euro în conturile fotbaliștilor și ai membrilor staff-ului lui Dan Petrescu, conform Prosport

ADVERTISEMENT

Suma reprezintă salariile restante pentru lunile mai, iunie și iulie, precum și primele de victorie din sezonul precedent, când CFR Cluj a câștigat al cincilea titlu la rând în Liga 1. Bonusurile pentru fiecare succes din stagiunea trecută s-au ridicat la o mie de euro de jucător.

Totodată, clubul ardelean a plătit și primele pentru calificarea în grupele Conference League pentru al doilea an consecutiv, promise înaintea returului din playoff-ul cu Maribor, câștigat cu 1-0.

ADVERTISEMENT

În octombrie, sunt așteptate primele pentru titlu

Astfel, fiecare jucător a mai primit încă cinci mii de euro pentru parcursul european din timpul verii, iar acum așteaptă și bonusul pentru câștigarea campionatului.

Suma diferă de la fotbalist la fotbalist în funcție de numărul de meciuri disputate în sezonul anterior, precum și de contribuția fiecăruia la obținerea titlului din Liga 1. Dar nimeni nu va primi mai puțin de 10 mii de euro, unii jucători putând ajunge și la 50 de mii.

ADVERTISEMENT

Termenul de achitare al acestor datorii este sfârșitul lunii octombrie, când ar urma să se ajungă și cu plata salariilor la zi.

Neluțu Varga așteaptă ca CFR să se califice din grupele Conference League

Finanțatorul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, s-a mobilizat în acest sens pentru ca fotbaliștii lui Dan Petrescu să abordeze cu un moral ridicat meciurile din Conference League. Acesta își dorește mult ca echipa să depășească rezultatele din ediția precedentă și să treacă de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj va debuta în grupa G a Conference League împotriva grupării din Kosovo, Ballkani, în deplasare, joi, de la ora 19:45.

ADVERTISEMENT