Life

Veste bună pentru abonații Digi RCS-RDS. Ce pot plăti de acum prin SMS

RCS-RDS, un nou serviciu pus la dispoziția abonaților. Ce vor putea obține aceștia, de acum încolo, prin simpla trimitere a unui SMS.
06.02.2024 | 12:17
Veste buna pentru abonatii Digi RCSRDS Ce pot plati de acum prin SMS
RCS-RDS, un nou serviciu pentru abonații lor. Sursa foto: Facebook, Canva
ADVERTISEMENT

Anul 2024 vine cu vești bune pentru abonații RCS-RDS. De acum încolo, aceștia vor beneficia de un serviciu care le va face viața mult mai ușoară. Acest serviciu va fi disponibil începând azi, iar totul se rezumă doar la simpla trimitere a unui SMS.

RCS-RDS, un nou serviciu pus la dispoziția șoferilor din România

Vești bune pentru abonații RCS-RDS din România. Începând din această săptămână, achiziționarea rovinietei și a peajului va fi mult mai simplă. Șoferii care circulă pe drumurile naționale și pe autostrăzile din România vor putea cumpără rovinieta și peajul trimitând un simplu SMS.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Până acum, șoferii puteau achita taxa de drum la oficiile poștale din țară, în benzinării, dar și pe diverse site-uri specializate.

O metodă mult mai simplă și mai acceptată de către șoferi este ce a achiziționării de rovinietă sau peaj prin intermediul SMS-ului. Până acum, SMS-urile puteau fi trimise în rețelele Telekom, Orange și Vodafone.

ADVERTISEMENT

Acestor rețele deja celebre li s-a alăturat și RDS-RCS. Compania a făcut posibilă achiziționarea de roviniete prin simpla trimitere a unui mesaj la numărul de telefon 7500. Pașii sunt extrem de simpli.

De ce documente ai nevoie pentru a achiziționa rovinieta prin SMS

Șoferii care vor să achiziționeze rovinieta prin intermediului serviciului SMS de la RDS-RDS, vor trebui să fie atenți la textul mesajului. Se va scrie numărul de înmatriculare al autoturismului, după care se lasă spațiu, urmat de litera care corespunde categoriei autovehiculului.

ADVERTISEMENT

După ce a fost trimis SMS-ul la numărul 7500, șoferii vor primi un mesaj în care se vor regăsi datele menționate mai sus, precum și perioada de valabilitate a rovinietei. De asemenea, tot în textul acestui mesaj va fi menționat și costul rovinietei, în euro, cu și fără TVA.

Pentru a intra în posesia rovinietei, șoferii trebuie să verifice, în primul rând, dacă datele sunt corecte. După ce s-au asigurat că numărul de înmatriculare și categoria autoturismului sunt corecte, șoferii vor confirma totul. Această confirmare se va face răspunzând cu DA la mesajul primit.

ADVERTISEMENT

Actele necesare pentru a plăti rovinieta sunt aceleiași ca și în trecut. Și anume, pentru persoanele fizice, este nevoie de talonul mașinii și documente vamale dacă autoturismul este înmatriculat temporar.

În cazul persoanelor juridice, sunt necesare cartea de identitate a mașinii în original și copie. Copia trebuie să fie conformă cu originalul, semnată și stampilată de către administratorul societății comerciale. De asemenea, trebuie să existe și documente vamale dacă este vorba despre o înmatriculare temporară.

ADVERTISEMENT
Tags: