News

Veste bună pentru elevi și părinți. Ce se va întâmpla la școală din februarie

30.01.2021 | 09:56
Veste buna pentru elevi si parinti Ce se va intampla la scoala din februarie
ADVERTISEMENT

Elevii și părinții au primit o veste foarte bună din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a anunțat că din luna februarie se va începe recuperarea materiei neefectuate până în momentul de față. 

Fiecare unitate de învățământ va stabili care este numărul de ore necesar pentru recuperarea cursurilor, media săptămânală fiind de 5 ore. De asemenea, politicianul a mai precizat că numărul maxim al săptămânilor în care se pot face ore remediale este de 16.

ADVERTISEMENT

Totodată, pe baza raportărilor va exista un număr al elevilor care necesită acțiuni remediale, aceștia urmând a fi evaluați imediat cum vor ajunge în bănci, pentru a se vedea cu exactitate cât de mult au pierdut din materiile din anul școlar 2020 – 2021.

Elevii au primit o veste excelentă. Din februarie se vor recupera materiile pierdute

„Eligibilitatea acestor exerciții financiare prin Programul POCU se referă la acțiuni remediale înțelese în sensul larg.

ADVERTISEMENT

Dacă un elev, din motive de dificultate acces, a înregistrat două absențe, trei absențe, patru absențe, dificultate acces înseamnă dificultate mijloace electronice, dificultate acces Internet sau orice astfel de dificultate, pentru acel elev și pentru acei profesori care au astfel de elevi programul va fi disponibil chiar dacă în cadrul orelor remediale se vor face probleme de olimpiadă, spre exemplu.

Deci accesul va fi larg. Remedial într-un sens larg, deci nu numai pentru cei care sunt în riscul de a nu avea situația școlară încheiată, ci și pentru cei care au nevoie de recuperări de altă natură. Am dat acest exemplu intenționat, inclusiv pentru cei mai buni profesori și cei mai buni elevi. 

ADVERTISEMENT

Diferențele în plus sau în minus față de 5 ore pe săptămână pot fi stabilite doar la nivelul școlii, doar de către profesori, după o evaluare a stadiului în care se găsesc elevii, imediat după revenirea în școală, cât de mult au pierdut.

Vor aprecia dacă este nevoie de 5 ore sau dacă este nevoie de mai multe sau mai puține ore remediale. Ține de managementul fiecărei școli, acea sumă globală primită de școală s-o repartizeze pentru a acoperi nevoia de ore remediale”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, politicianul a mai declarat că în prezent resursele financiare alocate prin acest program acoperă un număr de 2,4 milioane de ore remediale. Asta înseamnă că tariful orar unic brut este de 100 de lei, în timp ce valoarea netă este 57 de lei.

Momentan nu se cunoaște suma primită global de fiecare școală și nici criteriile de repartiție pentru că nu se știe cât și unde au pierdut elevii sau care este numărul de ore remediale necesare, lucru care se va stabili după ce vor fi finalizate raportările.

ADVERTISEMENT