Sport

Veste dură: Rafael Nadal a renunțat și la turneul de la Indian Wells! ”Nu mă pot minți”

Fanii tenisului au primit o nouă veste tristă din partea lui Rafael Nadal. Spaniolul a decis să nu joace la turneul Masters 1000 de la Indian Wells.
07.03.2024 | 12:01
Veste dura Rafael Nadal a renuntat si la turneul de la Indian Wells Nu ma pot minti
Fanii tenisului au primit o nouă veste tristă din partea lui Rafael Nadal. Spaniolul a decis să nu joace la turneul Masters 1000 de la Indian Wells. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ibericul a evoluat la finalul săptămânii trecute într-un meci demonstrativ la Las Vegas alături de compatriotul său Carlos Alcaraz, cei doi campioni încasând din acest eveniment un milion de dolari fiecare.

Rafael Nadal nu va juca la Indian Wells

Multiplul campion de Grand Slam anunțase la sosirea în Statele Unite ale Americii că va juca la turneul Masters 1000 de la Indian Wells, însă nu o va face și la Miami Open deoarece se va întoarce în Europa pentru a pregăti sezonul de zgură.

ADVERTISEMENT

Însă, chiar înainte de startul competiției de la Indian Wells a anunțat că nu va putea juca în California din cauza faptului că nu se simte la capacitate maximă pentru a evolua într-un turneu de asemenea nivel.

”Cu profundă tristeţe trebuie să mă retrag din acest turneu incredibil. Toată lumea ştie cât de mult îmi place să joc aici, la Indian Wells. Acesta este unul dintre motivele pentru care am venit aici foarte devreme pentru a mă antrena şi a încerca să mă pregătesc. Am muncit din greu.

ADVERTISEMENT

După cum ştiţi, am făcut un test în acest weekend, dar nu mă simt pregătit să joc la cel mai înalt nivel într-un turneu ca acesta. Nu este o decizie uşoară, de fapt este una foarte grea, dar nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani”, a scris Nadal, pe contul de Twitter.

Organizatorii, obligați să returneze banii pe bilete

Ajuns la 37 de ani, Rafael Nadal a fost înlocuit pe tabloul principal de la Indian Wells de indianul Sumit Nagal. Ibericul a jucat doar 7 meciuri în ultimele 15 luni, fiind măcinat de accidentări.

ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului, care anunţaseră deja data şi ora meciului dintre Nadal şi Milos Raonic cu câteva zile în urmă, au precizat într-un comunicat de presă că vor rambursa banii fanilor care au cumpărat bilete pentru sesiunea de joi seară de pe Arena Centrală.

Marele obiectiv al lui Rafa Nadal din acest sezon îl reprezintă Roland Garros, unde visează să câștige al 15-lea trofeu. De asemenea, un mare țel pentru iberic este să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISEMENT

Nadal, care nu joacă pentru al doilea an la rând la Indian Wells, s-a accidentat în startul anului la Brisbane, a fost nevoit să se retragă de Australian Open și de atunci nu a mai jucat niciun meci oficial.

ADVERTISEMENT