Sport

Veste excelentă primită de Dinamo! Unde se joacă derby-ul cu Rapid din etapa a 23-a a SuperLigii

Dinamo a primit o veste excelentă înainte de primul meci oficial al anului. Derby-ul cu Rapid va avea loc pe Arena Națională.
12.01.2024 | 12:30
Veste excelenta primita de Dinamo Unde se joaca derbyul cu Rapid din etapa a 23a a SuperLigii
Derby-ul Dinamo - Rapid, din etapa a 23-a a SuperLigii, se va disputa pe cel mai mare stadion al țării. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dinamo și Rapid vor sta din nou față în față sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20:00. Derby-ul este programat în etapa cu numărul 23 din SuperLiga. „Câinii” au primit o veste excelentă și vor putea juca împotriva „alb-vișiniilor” pe Arena Națională.

Veste excelentă primită de Dinamo! Derby-ul cu Rapid se joacă pe Arena Națională

Dinamo și Rapid trag din greu în Antalya pentru a doua parte a sezonului din SuperLiga. După meciurile de debut cu Petrolul, respectiv FC U Craiova, din etapa a 22-a, cele două mari rivale se vor înfrunta într-un duel de foc.

ADVERTISEMENT

Se anunță un adevărat spectacol în tribune la derby-ul Dinamo – Rapid. FANATIK a aflat că Andrei Nicolescu, administratorul special din Ștefan cel Mare, a trimis o cerere pentru ca duelul să aibă loc pe Arena Națională.

Administratorii celui mai mare stadion din România le-au dat undă verde „câinilor”. Astfel, confruntarea ar urma să aibă loc cu zeci de mii de suporteri în tribune. Ambele formații trag din greu pentru îndeplinirea obiectivului.

ADVERTISEMENT

Dinamo are mare nevoie de puncte în lupta pentru salvarea de la retrogradare. La polul opus, Rapid nu vrea să piardă urma rivalelor în bătălia pentru câștigarea titlului. Înainte de reluarea SuperLigii, giuleștenii sunt la 11 puncte în spatele liderului FCSB.

Dinamo revine pe Arena Națională

Astfel, Dinamo va reveni pe Arena Națională. Ultimul oară când echipa din Ștefan cel Mare a fost gazdă pe cel mai mare stadion al țării s-a întâmplat pe 26 noiembrie 2023, la derby-ul Dinamo – FCSB, scor 0-1, în etapa a 17-a din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Ulterior, „câinii” au disputat pe „Arcul de Triumf” atât meciul cu Oțelul, scor 3-3 în cupă, cât și ultimele două meciuri din 2023 în SuperLiga de pe teren propriu. Dinamo a disputat primul meci pe Arena Națională la revenirea pe prima scenă împotriva celor de la FC U Craiova, pe 15 septembrie 2023, scor 0-1, în etapa a 9-a din SuperLiga.

Rapid și Dinamo s-au întâlnit ultima oară pe Arena Națională pe 26 februarie 2022. Cele două rivale au terminat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 28-a din SuperLiga. Suporterii celor două echipe au făcut o atmosferă electrizantă.

ADVERTISEMENT

De-atunci, Rapid și Dinamo s-au mai întâlnit de două ori. Rapid a câștigat duelul din play-out, scor 3-1 pe 13 martie 2022. În acest sezon, giuleștenii s-au impus categoric în meciul tur, scor 4-0, pe teren propriu, în Giulești.

ADVERTISEMENT