Fotbal international

Un arbitru FIFA a recunoscut că e gay! Le-a arbitrat pe Oțelul și Vaslui

28.10.2020 | 09:53
Un arbitru FIFA a recunoscut ca e gay Lea arbitrat pe Otelul si Vaslui
ADVERTISEMENT

Un cunoscut arbitru norvegian de pe lista FIFA a recunoscut că e gay într-un interviu acordat pentru presa locală.

Centralul Tom Harald Hagen, în vârstă de 44 de ani, și-a dezvăluit orientarea sexuală și a luat prin surprindere lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

Norvegianul a primit mesaje de încurajare și felicitare după ce a făcut public acest fapt, în ciuda faptului că o astfel de știre nu ar trebui să fie una de senzațional în secolul XXI.

Dezvăluirea că e gay a arbitrului FIFA a creat un val de susținere

”A venit timpul să spun că sunt gay. Numai lucruri pozitive vor veni din acest lucru. Pentru mine a fost întotdeauna o parte complet naturală a vieții. Nu m-am gândit niciodată la când și cum voi face acest anunț, totul a venit natural”, a fost anunțul prin care arbitrul FIFA a dezvăluit că este gay.

ADVERTISEMENT

În mod ironic, interviul a fost publicat la doar o zi după ce Tom Harald Hagen a arbitrat meciul de campionat dintre Valerenga și Kristiansund, unde ar existat o insultă homofobă. Atacantul oaspeților Flamur Kastrati l-a jignit pe antrenorul gazdelor Dag-Eilev Fagermo, numindu-l ”poponar”.

Clubul Kristiansund a anunțat că jucătorul va fi sancționat, în ciuda faptului că acesta și-a cerut scuze la finalul întâlnirii. De asemenea, antrenorul celor de la Valerenga a trecut rapid peste acest incident și a cerut ca jucătorul să nu primească o pedeapsă dură.

ADVERTISEMENT

”Este culmea ironiei că tocmai eu am condus acel meci. Poate că jucătorul a spus-o la nervi, asta se poate întâmpla în fotbal. Dar chiar trebuie să scăpăm de aceste lucruri”, a declarat arbitrul Tom Harald Hagen în interviul acordat publicației norvegiene Glamdalen și citat de spaniolii de la As.

La rândul său, antrenorul formației Valerenga, Dag-Eilev Fagermo, a salutat curajul arbitrului de a-și dezvălui orientarea sexuală: ”Nu am fost întotdeauna iubit de el ca arbitru. Dar acest lucru este impresionant și este foarte bine făcut. Îl respect mult”.

ADVERTISEMENT

Tom Harald Hagen, de meserie profesor, este arbitru din 1994, iar în urmă cu opt ani a intrat în elita cavalerilor FIFA. El a condus meciuri în faza grupelor Champions League, iar în Europa League a prins în două sezoane și partide din optimi. Norvegianul a fost la centru și în două întâlniri ale echipelor românești: Oțelul – Basel 2-3 în faza grupelor Europa League, sezonul 2011-2012, și Lille – Vaslui 2-0, în play-off-ul Europa League, sezonul 2010-2011.

ADVERTISEMENT
Tags: