Sport

Veste tristă pentru fanii Formula 1! Un multiplu campion mondial și-a anunțat retragerea la finalul acestui an: „Nu mă mai pot dedica la fel”. Video

Formula 1 va rămâne fără unul dintre cei mai importanți piloți la finalul acestui sezon. Un cvadruplu campion mondial și-a anunțat retragerea și a explicat care sunt motivele.
28.07.2022 | 15:07
Veste trista pentru fanii Formula 1 Un multiplu campion mondial sia anuntat retragerea la finalul acestui an Nu ma mai pot dedica la fel Video
Veste tristă pentru fanii Formula 1! Un multiplu campion mondial și-a anunțat retragerea la finalul acestui an: „Nu mă mai pot dedica la fel”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sebastian Vettel (35 de ani) nu va mai concura în Formula 1 începând cu următorul sezon. Cvadruplu campion mondial cu Red Bull Racing și pilot Aston Martin din 2021, germanul a anunțat că se va retrage de pe circuit la finalul acestui an.

Sebastian Vettel se retrage din Formula 1

Vettel le-a dat astfel o veste tristă fanilor săi. Campion mondial în 2010, 2011, 2012 și 2013, la volanul monopostului Red Bull Racing, neamțul a transmis că se va retrage la finele lui 2022 și și-a argumentat decizia.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 27 iulie, Sebastian Vettel și-a deschis în premieră cont de Instagram, iar a doua zi a început să publice primele postări. Este vorba despre două clipuri în care anunță că renunță la circuit, unul în engleză și altul în germană.

„Îmi anunț retragerea din Formula 1 la finalul sezonului 2022. Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora să le mulțumesc, dar simt că este important să explic motivele din spatele deciziei.

ADVERTISEMENT

Iubesc acest sport, a fost punctul central al vieții mele de când îmi amintesc. Dar am o viață și în afara pistei. Pe lângă curse, mi-am creat o familie și iubesc să fiu alături de ea. Am și alte interese în afară de Formula 1. Pasiunea mea pentru curse și Formula 1 le fură mult timp și consumă multă energie.

Nu mă mai pot dedica la fel cum am făcut-o până acum, așa cum cred că ar trebui, și în același timp să îmi îndeplinesc dorința de a fi un tată și un soț grozav. 

ADVERTISEMENT

Obiectivele mele s-au schimbat de la a câștiga curse și campionate la a-mi vedea copiii crescând, a le transmite valorile mele, a-i ajuta atunci când cad, a-i asculta atunci când au nevoie de mine și a nu fi nevoit să le spun rămas bun”, a transmis Sebastian Vettel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Neamțul în vârstă de 35 de ani este tată a trei copii, pe care îi are împreună cu soția sa, Hanna Prater, cei doi fiind căsătoriți din anul 2019.

ADVERTISEMENT

Performanțele lui Vettel în F1

  • 4 titluri mondiale
  • 290 de curse 
  • 122 de podiumuri 
  • 53 de victorii
  • 3076 de puncte 
  • 5 echipe: BMW Sauber (2006-2007), Toro Rosso (2007-2008), Red Bull (2009-2014), Ferrari (2015-2020) și Aston Martin (2021-2022)

Sebastian Vettel nu a reușit niciodată să câștige un titlu mondial cu Ferrari, acolo unde a concurat timp de șase ani. În 2021 s-a mutat la Aston Martin, unde cea mai bună performanță a fost un podium, anul trecut, la Baku.

Odată cu anunțul retragerii germanului, constructorul britanic a început deja căutările pentru un alt pilot, care să fie coleg cu Lace Stroll începând cu sezonul 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: