Sport

Vești bune de la TAS pentru CSA Steaua. Decizia Comisiei de Recurs a FRF a fost suspendată

TAS a suspendat decizia luată de Comisia de Recurs a FRF după incidentele de la derbyul Dinamo - CSA Steaua, dar efectele măsurii pot să fie irelevante.
12.10.2022 | 18:01
Vesti bune de la TAS pentru CSA Steaua Decizia Comisiei de Recurs a FRF a fost suspendata
CSA Steaua ar putea reveni după numai 3 meciuri jucate la Mioveni pe arena din Ghencea în urma deciziei TAS de astăzi. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În urma incidentelor de la derbyul Dinamo – CSA Steaua din Liga 2 Casa Pariurilor, trupa lui Oprița a primit interdicția de a mai evolua în Ghencea patru partide. Considerându-se nedreptățit, clubul militar s-a adresat la TAS, care a anunțat astăzi că suspendă decizia Comisiei de Recurs a FRF până la judecarea cazului. O hotărâre care ar putea avea însă efect doar pentru jocul cu Oțelul Galați, din 25 octombrie.

CSA Steaua trebuie să aștepte decizia definitivă a TAS în privința suspendării terenului

Galeriile au creat haos la primul duel Dinamo – CSA Steaua în Liga 2 Casa Pariurilor, partidă disputată în start de septembrie. Iar ultrașii trupei din Ghencea s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

S-au luat măsuri fără precedent împotriva celor două grupări. Iar echipa lui Oprița a fost obligată să renunțe pentru patru partide pe teren propriu la arena din Ghencea.

O decizie care i-a nemulțumit pe oficialii clubului militar. Motiv pentru care s-au adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv pentru a-și căuta dreptatea.

ADVERTISEMENT

Ei bine, decizia TAS a venit cu numai câteva ore înaintea partidei pe care trupa lui Oprița o susține astăzi, tot la Mioveni. Este vorba despre restanța cu Unirea Constanța. Lucru pe care l-au anunțat pe pagina oficială de Facebook.

”Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a suspendat decizia Comisiei de Recurs a Federației Române de Fotbal, până la soluționarea pe fond a apelului. 

ADVERTISEMENT

Considerându-se nedreptățit de sancțiunile comisiilor federale, dar și de modul de interpretare a regulamentelor disciplinare, Clubul Steaua București s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, în urmă cu două zile”, sună anunțul.

Ce urmează pentru CSA Steaua?

Practic, în discuție rămâne acum doar jocul cu Oțelul Galați, al patrulea în care CSA Steaua trebuia să evolueze departe de Ghencea. Întâlnire care este programată pe 25 octombrie.

ADVERTISEMENT

În cazul acesteia, sunt trei scenarii. Două dintre ele oferindu-le jucătorilor lui Oprița șansa de a reveni pe propria arenă. Mai exact, în cazul în care TAS nu judecă până atunci cazul. Sau, dacă o face, în eventualitatea în care dă câștig de cauză celor de la CSA Steaua.

O a treia variantă este aceea în care TAS ia o decizie nefavorabilă. Atunci, evident, vor avea obligativitatea de a juca pe o altă arenă. Cel mai probabil, tot la Mioveni.

ADVERTISEMENT