ADVERTISEMENT
News

Vești bune pentru patronii de restaurante. În ce condiții ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidență

Autor: Bogdan Solomon | 20.04.2021 | 07:33
Vești bune pentru patronii de restaurante. În ce condiții ar putea rămâne deschise, indiferent de rata de incidență
Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, dacă acceptă să-și vaccineze întreg personalul. Sursa foto: Colaj Fanatik

Restaurantele ar putea rămâne deschise permanent, indiferent de rata de incidență din localitatea în care se află, cu condiția ca întregul personal să fie vaccinat anti-Covid. Potrivit premierului Florin Cîțu, propunerea nu aparține Guvernului, ci industriei, din dorința de a-și relua activitatea cât mai curând posibil.

ADVERTISEMENT

Poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență – crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie închis, dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a explicat acesta.

Deocamdată, măsurile rămân, însă, doar la stadiul de discuții, pentru că totul depinde de modul în care va evolua campania de vaccinare. Comitetul interministerial înființat la inițiativa șefului Executivului pregătește deja măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie, dacă vor fi 5 milioane de persoane imunizate.

ADVERTISEMENT

Restaurantele cu întreg personalul vaccinat ar putea rămâne deschise permanent

Industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează. Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin și nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi…, o să fie complicat.

Trebuie să vedem partea asta de după pandemie și am avut discuții cu restaurantele, pentru că au fost lovite cel mai mult în perioada asta de pandemie, din păcate.

ADVERTISEMENT

Pentru restaurante am propus și discutăm – nu este o decizie luată, dar discutăm –  ca dacă își vaccinează tot personalul, și hotelierii și așa mai departe, să fie deschiși tot timpul, să nu mai fie legați de rata de incidență.

Deci, poate să fie deschis, poate cu 50 la sută din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de incidență – crește, scade rata de incidență, să-i închidem. Să nu mai fie închis, dacă are tot personalul în acea unitate vaccinat”, a declarat Florin Cîțu la  Digi 24, adăugând că personalul restaurantelor ar putea avea un statut special, dacă acceptă să se vaccineze. Și nu este valabil doar pentru acest sector.

ADVERTISEMENT

Așa putem să facem și cu companiile din România. Trebuie să-și vaccineze tot personalul pentru că așa nu mai au probleme cu producția, nu mai au focare. Și sunt sigur că vor dori.

Ne-au spus companiile, ne tot sunau, să facă centru de vaccinare. Avem vaccin acum să facem centru să se vaccineze oamenii. Companiile mari sunt sigur că vor face acest lucru. Este în beneficiul tuturor”, a mai spus premierul României.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!