Sport

Vești bune pentru Simona Halep înaintea duelului cu Paula Badosa de la Miami Open 2024: ”O tragere mai bună nu se putea!”

În ciuda faptului că revine după o lungă perioadă în circuitul WTA, Simona Halep este văzută cu prima șansă în meciul cu Paula Badosa de la Miami Open 2024.
19.03.2024 | 09:15
Vesti bune pentru Simona Halep inaintea duelului cu Paula Badosa de la Miami Open 2024 O tragere mai buna nu se putea
În ciuda faptului că revine după o lungă perioadă în circuitul WTA, Simona Halep este văzută cu prima șansă în meciul cu Paula Badosa de la Miami Open 2024. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După ce suspendarea pentru dopaj i-a fost redusă substanțial, dubla campioană de Grand Slam a primit wild card la turneul din Florida. Halep a mărturisit că nu o interesează sub nicio formă rezultatele, ci vrea să simtă din nou bucuria unui meci oficial.

Simona Halep, favorită cu Paula Badosa la Miami Open 2024

Fără clasament WTA după lunga perioadă de pauză, Simona Halep a avut nevoie de un wild card pentru a putea participa la Miami Open 2024. Chiar și așa, ea este văzută favorită în duelul cu Paula Badosa din runda inaugurală.

ADVERTISEMENT

”Deși nu a putut juca în circuit în ultimele 18 luni, Halep s-a antrenat continuu. Totuși, nimic nu se compară cu un meci oficial, iar nivelul de joc al româncei va fi acum testat. Având în vedere problemele recente ale lui Badosa cu accidentările, Halep nu putea cere o tragere la sorți mai bună decât aceasta.

Românca are și avantajul de a fi câștigat ambele precedente dueluri contra jucătoarei din Spania. Au fost victorii destul de lejere, în două seturi, cu doar șapte game-uri pierdute de româncă în cele patru seturi.

ADVERTISEMENT

Badosa a avut probleme contra lui Halep în trecut. Jocul defensiv neobosit al lui Halep i-a creat dificultăți jucătoarei din Spania. Este totuși posibil ca fostul lider mondial să fie ‘ruginit’, având în vedere pauza lungă din circuit”, au scris jurnaliștii americani de la Sportskeeda.

Pronostic favorabil pentru Halep

Sursa citată menționează faptul că Badosa a avut probleme cu accidentările în ultima perioadă și au pronosticat că Halep se va impune în minim de seturi. ”Cu toate acestea, Halep pare într-o formă fizică mult mai bună. Badosa nu a mai jucat de o lună, ultimul său meci fiind la Dubai, când s-a retras în primul tur.

ADVERTISEMENT

Dacă românca nu și-a pierdut instinctele pe perioada acestei pauze, ar trebui să fie capabilă să treacă de adversara sa. Pronosticul nostru este că Simona Halep va câștiga în două seturi”, notează jurnaliștii americani.

Fostul tenismen James Blake, în prezent directorul Miami Open, a precizat că hotărârea în ceea ce privește wild card-ul acordat româncei i-a aparținut în totalitate, dar înainte de a lua o decizie s-a sfătuit cu Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Miami, programat în perioada 19-31 martie, este dotat cu premii în valoare totală de peste 17 milioane de dolari. Halep a ajuns de două ori în semifinale la competiția din Florida, în 2015 și 2019.

ADVERTISEMENT