Sport

Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a primit un wild card la Miami Open 2024! Cine a avut cuvântul decisiv

Simona Halep a primit un wild card pentru a putea juca la Miami Open 2024, iar directorul turneului a dezvăluit cum s-a luat această decizie.
18.03.2024 | 15:38
Adevaratul motiv pentru care Simona Halep a primit un wild card la Miami Open 2024 Cine a avut cuvantul decisiv
Simona Halep a primit un wild card pentru a putea juca la Miami Open 2024, iar directorul turneului a dezvăluit cum s-a luat această decizie. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam o va întâlni în primul tur al turneului american pe Paula Badosa din Spania, urmând ca în cazul unei victorii să se confrunte mai departe cu bielorusa Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 2.

Darren Cahill, cuvânt important în wild card-ul primit de Simona Halep la Miami Open 2024

Fără clasament WTA după cele 19 luni de pauză, Simona Halep a avut nevoie de un wild card pentru a putea participa la Miami Open 2024. Iar organizatorii competiției din Florida au acceptat să-i ofere o invitație.

ADVERTISEMENT

Fostul tenismen James Blake, în prezent directorul turneului american, a precizat că hotărârea în ceea ce privește wild card-ul acordat româncei i-a aparținut în totalitate, dar înainte de a lua o decizie s-a sfătuit cu Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep.

”Eu sunt de vină pentru asta. Am avut senzaţia că trebuie să fim pregătiţi în cazul în care Simona Halep va primi în timp util un verdict favorabil din partea TAS. Am discutat mult despre cine trebuie să primească wild card-uri.

ADVERTISEMENT

Eu am fost cel care a decis să salvăm unul pentru orice eventualitate. Au mers toţi pe mâna mea şi acum o avem pe Simona prezentă la Miami. Dar nu vrei să aduci în turneu pe cineva care nu s-a antrenat.

Ar fi fost în detrimentul ei. Nu vrem să asistăm la un masacru pe teren. Așa că l-am sunat pe Darren Cahill pentru a obține informații. Am ajuns cu toții la concluzia că este pregătită pentru revenire”, a declarat Blake la podcast-ul ”Served with Andy Roddick”, conform tennis.com.

ADVERTISEMENT

Sfatul lui Blake pentru Halep

Directorul turneului de la Miami Open 2024 consideră că așteptările nu ar trebui să fie prea mari în ceea ce o privește pe Simona Halep și este de părere că fostul lider WTA trebuie să-și construiască forma treptat.

”Nu trebuie pusă presiune pe o jucătoare care nu a jucat atât de mult. Va fi determinant pentru traiectoria ei să ia lucrurile treptat şi să revină la forma normală în timp. Nu trebuie să o omorâm cu aşteptări nefondate”, a spus James Blake.

ADVERTISEMENT

Presa internațională a făcut o analiză a tragerii la sorți a tabloului feminin de la Miami Open 2024 și toată lumea este de acord că Simona Halep va fi pusă la grea încercare la primul său turneu după pauza de 19 luni cauzată de dopaj.

ADVERTISEMENT