Life

Vești excelente pentru milioane de români. Cont bancar fără comisioane, de anul viitor. Ce trebuie să faci

Mai puține comisioane pentru români, începând cu 2024. Ce trebuie să faci pentru a te bucura de noile reglementări legislative
23.12.2023 | 09:23
Vesti excelente pentru milioane de romani Cont bancar fara comisioane de anul viitor Ce trebuie sa faci
Mai puține comisioane pentru români în 2024 Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Finalul de an vine cu vești bune pentru toți românii. Începând cu 2024, cei care au conturi deschise la diverse bănci au șansa să scape de comisioanele usturătoare. Ce presupune noul proiect de lege care a fost adoptat de Parlament.

Mai puține comisioane pentru românii cu conturi deschise la bancă

Românii care au conturi deschise la diverse bănci, sigur s-au confruntat cu diverse comisioane. Acestea erau, până acum, obligatorii și nimeni nu putea scăpa de ele. Însă, din 2024, acest lucru se va schimba.

ADVERTISEMENT

Parlamentul a adoptat un proiect de lege care vine la fix pentru românii care s-au săturat de comisioanele la bănci. Acest proiect presupune ca, din 2024, fiecare român să aibă garantat un cont fără comisioane. Aici, acesta poate încasa salariul sau alte beneficii sociale.

Decizia a fost luată de Parlament chiar în această săptămână. Odată cu acest proiect de lege, toate instituțiile bancare sunt obligate să renunțe la unele comisioane, mai ales la conturile unde românii încasează salariile.

ADVERTISEMENT

Este vorba, în principiu, de comisioanele care au devenit ceva normal pentru mulți români. Aici includem comisioanele pentru interogarea soldului, pentru deschiderea unui cont sau pentru retragerea unor sume de bani.

Noua metodă își propune încurajarea tranzacțiilor online

Cu alte cuvinte, din 2024, fiecare român va putea beneficia de un astfel de cont. Acesta poate fi deschis pentru a încasa salariu, pensia sau alte beneficii și indemnizații sociale.

ADVERTISEMENT

Noul proiect de lege adoptat de Parlament reglementează și comisioanele aplicate în mediul online. Tot din 2024, nicio plată în online nu va mai fi comisionată. Excepțiile de la această regulă sunt plățite pentru jocurile de noroc.

Tot acest proiect de lege presupune și faptul că nicio retragere de la bancomat nu va mai fi comisionată. Însă, pentru ca românii să beneficieze de această, trebuie să se asigure că în contul respectiv încasează salariul sau alt venit.

ADVERTISEMENT

Legea care schimbă metoda de comisionare impusă de bănci a fost, deja, publicată în Monitorului Oficial. Aceasta va intra în vigoare abia în luna iunie a anului viitor.

ADVERTISEMENT