Sport

Veștile proaste continuă la Manchester United. Câți bani s-au pierdut după eliminarea din Liga Campionilor

Manchester United a suferit pierderi imense după eliminarea din Liga Campionilor. Formația lui ten Hag va fi nevoită să renunțe, astfel, la una din țintele sale din această iarnă.
14.12.2023 | 10:05
Vestile proaste continua la Manchester United Cati bani sau pierdut dupa eliminarea din Liga Campionilor
Manchester United a suferit pierderi financiare imense dupa eliminarea din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Manchester United a suferit o lovitură semnificativă pe plan financiar după eliminarea din Liga Campionilor. Marți, Diavolii Roșii au fost învinși cu scorul de 1-0 de Bayern Munchen, punând capăt unei campanii europene dezamăgitoare în care au terminat pe ultimul loc în Grupa A.

United, pierdere de peste 27 de milioane de lire

Rezultatul a marcat și o pagină tristă de istorie pentru echipa de pe Old Trafford, devenind prima echipă engleză care a primit 16 goluri în faza grupelor Ligii Campionilor. Forma slabă din Europa inseamnă și bani mai puțini la buget.

ADVERTISEMENT

În afară de dezamăgirea sportivă, United va pierde și peste 27 de milioane de lire sterline în venituri. Conform The Telegraph: “plecarea prematură a echipei din competiție va însemna o lovitură proiectată în veniturile de aproximativ 19,5 milioane de lire sterline în taxe de participare și performanțe, și reduceri ale plăților din drepturile de televizare”.

În plus, cele două meciuri de acasă din faza eliminatorie ar fi adus aproximativ 8,2 milioane de lire sterline în venituri din ziua meciului, ceea ce înseamnă că vor pierde în total 27,7 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Din păcate, United nu va putea recupera niciunul dintre acești bani prin Europa League, deoarece doar echipele care termină pe locul al treilea în grupele Ligii Campionilor sunt incluse în play-off-ul pentru a doua competiție europeană.

Fără bani, trupa lui ten Hag trebuie să renunțe la achiziții

Ca rezultat, ten Hag poate fi nevoit să-și reconsidere strategia de transferuri de iarnă, având mai puțini bani în cont decât s-ar fi așteptat. Manchester United își poate mări bugetul în cazul în care reușește să vândă o parte din jucători.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă ca mai mulți jucători să plece de pe Old Trafford în ianuarie, cu clubul deschis la oferte pentru Donny van de Beek, Jadon Sancho, Casemiro, Raphael Varane și Anthony Martial. Manchester United este obligată să vândă pentru a putea face mișcări pe piața de transferuri.

În direcția opusă, unul dintre jucătorii pe care United l-ar fi dorit este mijlocașul de la Benfica, Joao Neves. Potrivit sursei spaniole El Nacional, United a fost dispusă să plătească cei 70 de milioane de euro ceruți de Benfica pentru acest tânăr în vârstă de 19 ani în octombrie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, lipsa de venituri din Liga Campionilor ar putea determina retragerea lor din cursa pentru semnătura sa. Cu o înălțime de 174 de centimetri și o greutate de 66 de kilograme, Joao Neves impresionează prin agilitatea și versatilitatea sa pe teren. Poziționat în centrul terenului, acest mijlocaș se evidențiază prin tehnică, viziune și abilități tactice remarcabile, făcându-l un jucător promițător pentru viitor.

ADVERTISEMENT