News

Vicepremierul Dan Barna analizează funcționarea coaliției. Mai rămâne USR PLUS la guvernare?

Vicepermierul Dan Barna a analizat joi, la Digi24, funcționarea coaliției, explicând în ce condiții va rămâne sau nu USR PLUS la guvernare.
29.07.2021 | 22:08
Vicepremierul Dan Barna analizeaza functionarea coalitiei Mai ramane USR PLUS la guvernare
ADVERTISEMENT

Barna a mai fost întrebat în urmă cu câteva săptămâni despre o posibilă ieșire de la guvernare, spunând că aceasta va fi luată în calcul doar când nu mai există alte variante.

Dan Barna și Dacian Cioloș candidează pentru funcția de președinte al USR PLUS, congresul partidului urmând să aibă loc în această toamnă.

ADVERTISEMENT

Barna analizează funcționarea coaliției. Mai rămâne USR PLUS la guvernare?

Cosmin Prelipceanu: “Sunteți mulțumit de Nicușor Dan?”

Dan Barna: “Nicușor Dan are un proiect cu care a candidat, un București mai bun și mai funcțional decât cel al Gabrielei Firea, din păcate ies toți scheleții din dulap, de care știam. Știți cine trebuie să facă deratizarea în București? O companie municipală a doamnei Firea.

Avem o problemă de nepăsare de mulți ani de zile, acel mecanism gândit de doamna Firea a agravat situația, este un obiectiv al Primăriei Generale, furnizarea de servicii de deratizare.

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Primarul General spune astăzi ceva extrem de controversat, că nu crede că sunt mai mulți șobolani.”

Dan Barna: “Putem să o dăm și într-o notă tragi-comică, nu știu cum poate să arate un recensământ al șobolanilor, realitatea este foarte serioasă, serviciul de deratizare moștenit de la Gabriela Firea este cvasi-inexistent. Înainte erau furnizori sub-contractați care prestau aceste servicii.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Cecul în alb dat de Nicușor Dan până când e?”

Dan Barna: “La finalul fiecărui an mă aștept să avem un raport cu niște livrabile, și mă aștept să văd câteva domenii în care lucrurile s-au schimbat.”

Cosmin Prelipceanu: “Și dacă nu va fi bine?”

Dan Barna: “Haideți să vorbim atunci, eu cred că vor fi niște rezultate. Dincolo de percepția mea, evaluarea o fac cetățenii Bucureștiului la următoarele alegeri, nu eu sau alt politician l-am pus pe Nicușor Dan, ci cetățenii.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Aveți miniștri USR PLUS de care nu sunteți mulțumit?”

Dan Barna: “Sunt colegi în Guvern de la care mă așteptam să fi implementat proiecte mai bine, nu voi face nominalizări acum, contează viteza reformelor, intenție de schimbare există la toate partidele de coaliție, când vine vorba de viteză, fiecare pune acul diferit pe cadran.”

Cosmin Prelipceanu: “Ministrul Ghinea a spus precis, că ar trebui să se discute la începutul anului viitor și să se facă o analiză dacă mai merită ca USR PLUS să rămână la guvernare.”

Dan Barna: “Este o competiție la nivelul USR între optimismul meu și pesimismul lui Cristian Ghinea. În măsura în care vom reuși să facem câteva reforme în finalul acestui an și începutul anului viitor, vom reușit

Nu avem altă alternativă, nu există, suntem obligați să avem succes și din această abordare sunt încrezător că vom găsi în coaliție o maturitate responsabilă.”

Cosmin Prelipceanu: “Dacă nu reușiți?”

Dan Barna: “Eu și USR PLUS vom rămâne în bătălia pentru modernizarea României atâta timp cât există un fir de speranță.”

ADVERTISEMENT