News

Victimă a criminalului de la Oneşti, Silviu Iştoan este urmărit de creditori şi după moarte. Detalii neştiute din caz

Gheorghe Moroșan i-a sechestrat și i-a omorât pe cei doi muncitori pe care i-a găsit în fostul său apartament. Silviu Iștoan, una dintre victime, este acum executat silit.
19.08.2021 | 11:36
Pe 1 martie, Gheorghe Moroșan i-a sechestrat și omorât pe cei doi muncitori care lucrau în fosta lui locuință
ADVERTISEMENT

Trimiși să facă niște lucrări într-un apartament din Onești câștigat în instanță de către o societate comercială, Silviu Iștoan (38 de ani) și Dan Patatu (55 de ani) și-au pierdut viața pe 1 martie, după ce Gheorghe Moroșan, fostul proprietar al locuinței, i-a sechestrat și i-a înjunghiat.

”Înainte de a ajunge la locaţia menţionată, inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11,26-11,29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor (…) Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

ADVERTISEMENT

Încarcerat la Penitenciarul Bacău, Moroșan este judecat acum pentru două fapte de omor calificat și alte două de lipsire de libertate, și soția lui, Aurelia, care l-a încurajat să recurgă la faptele reprobabile, fiind parte din dosar.

sotii Morosan
Gheorghe Morosan si Aurelia Morosan, complicele sau la crimele din Onesti. Asa arata Aurelia, sotia lui Morosan, femeia care l a ajutat sa si puna in aplicare teribilul plan
Foto: colaj Fanatik

Electricianul Silviu Iștoan era pasionat de muzică

Societatea respectivă câştigase în instanţă, anii trecuți, apartamentul soţilor Moroşan, după ce femeia, care lucrase ca magazioneră, ar fi garantat cu casa în cazul în care ar fi dispărut bani din gestiune, lucru care s-a și întâmplat, paguba fiind de mai multe sute de mii de lei.

ADVERTISEMENT

Angajat ca electrician la Chimcomplex din 2013, Silviu Iștoan era pasionat și de muzică, fiind nepotul folkistului Benny Jugaru. Viața nu fusese blândă cu Silviu, care a rămas fără mamă la vârsta de 3 ani, fiind crescut doar de tatăl lui.

Familia lui Silviu cere despăgubiri morale uriașe

Distrus de dispariția lui Silviu, fratele acestuia a anunțat, prin intermediul avocatului familiei, că va solicita despăgubiri morale în valoare de 2 milioane de euro. ”Aceste daune sunt solicitate de la Ministerul de Interne, care nu are decât să se întoarcă împotriva polițiștilor care au intervenit în mod greșit”, a mărturisit avocatul familiei, Adrian Cuculiș.

ADVERTISEMENT

Potrivit cunoscutului avocat, suma va fi împărțită astfel: un milion de euro pentru fratele lui Silviu, 500.000 de euro pentru soția fratelui și câte 250.000 euro pentru cei doi copii ai fratelui lui Silviu (nepoți de frate).

Din păcate pentru Silviu, care era un om simplu și fără prea mari posibilități financiare, necazurile cu banii începuseră încă din 2020, când electricianul fusese executat silit pentru neplata unui credit luat de la o instituție nebancară.

ADVERTISEMENT

Silviu Iștoan, probleme în instanță după moarte

Acum trei săptămâni, un alt executor judecătoresc a obținut de la Judecătoria Onești dreptul de a pune poprire pe conturile lui Silviu Iștoan, într-un alt dosar privind neachitarea unor debite restante. Așa că electricianul omorât de Gheorghe Moroșan a ajuns să fie executat silit după moarte, un paradox trist, care completează nefericit destinul tragic al lui Silviu Iștoan.

Imediat după producerea dramei, reprezentanţii Primăriei Oneşti au anunţat că au votat în Consiliul Local acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile greu încercate ale celor două victime ale criminalului Gheorghe Moroșan.

Afectat de tragedie, Laurenţiu Neghină, primarul oraşului Onești, a postat pe pagina de Facebook un mesaj de condoleanţe: ”Sunt consternat de evenimentul dramatic întâmplat în oraşul nostru! Sunt alături de familiile victimelor nevinovate! Sincere condoleanţe!“. 

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă...
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă urmele. Chiar ei au fost cei care au sunat la 112
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a...
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a plecat, de fapt, în Canada
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Ce tarif cere Adi Minune pentru jumătate de oră de cântare. Cântărețul nu...
Ce tarif cere Adi Minune pentru jumătate de oră de cântare. Cântărețul nu este pentru toate buzunarele
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de...
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de ani s-a plâns că îl doare capul și la câteva ore distanță i-a stat inima
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am...
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care...
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care se vinde o casă aici