Sport

Victor Angelescu dezvăluie suma reală și bonusurile transferului lui Cătălin Vulturar la Rapid! Motivul strategic pentru care s-a făcut super-mutarea. Exclusiv

Unul dintre acționarii Rapidului, Victor Angelescu, a clarificat pentru Fanatik toate detaliile mutării mijlocașului român de 19 ani, de la Lecce în Giulești.
01.02.2024 | 09:53
Victor Angelescu dezvaluie suma reala si bonusurile transferului lui Catalin Vulturar la Rapid Motivul strategic pentru care sa facut supermutarea Exclusiv
Victor Angelescu a făcut lumină în cazul prețului plătit de Rapid pentru transferul lui Cătălin Vulturar. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Victor Angelescu, acționarul de la Rapid, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK suma reală pe care clubul „alb-vișiniu” a plătit-o pentru transferul lui Cătălin Vulturar. Totodată, unul dintre oamenii cu banii din Giulești a explicat motivul pentru care Rapid a ales să-l transfere pe mijlocașul defensiv de 19 ani, de la Lecce.

Victor Angelescu dezvăluie suma reală și bonusurile transferului lui Cătălin Vulturar la Rapid!

Rapid a reușit o nouă mutare pe piața transferurilor din iarnă. Echipa patronată de Dan Șucu și Victor Angelescu l-a adus în SuperLiga pe Cătălin Vulturar, legitimat ultima oară la echipa Primavera a celor de la Lecce. Victor Angelescu a dezvăluit în exclusivitate că Rapid a plătit 400.000 de euro în schimbul internaționalului român de tineret.

ADVERTISEMENT

Totodată, Lecce a păstrat un procent de 30% dintr-un viitor transfer. Născut la Arad, Cătălin Vulturar a adunat 22 de meciuri în prima parte a sezonului la Lecce Primavera. „L-am dorit pe Cătălin Vulturar, dar am ales să negociem cu discreție, așa cum cred că ați observat că ne este felul la Rapid. Este un jucător de mare viitor și suntem convinși că am făcut un transfer extrem de reușit.

Aș vrea să fac câteva precizări pentru că în ultimele zile am văzut în presă tot felul de sume vânturate și aruncate. Acele sume nu reprezintă realitatea. Transferul lui Cătălin Vulturar s-a făcut pentru 400.000 de euro, plus un procent de 30% în cazul unui viitor transfer de la noi.

ADVERTISEMENT

Am lăsat o coadă de 30%. Am plătit 400.000 de euro pentru 70% din Cătălin Vulturar, restul de 30% urmând să revină formației italiene în cazul unui viitor transfer al lui Cătălin Vulturar de la Rapid.

Acestea sunt sumele reale. Ceea ce s-a vehiculat în presă sunt cifre care nu au legătură cu realitatea. Noi am fost mereu transparenți la Rapid și vrem ca totul să fie foarte clar și precis”, a declarat Victor Angelescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Motivul strategic pentru care Rapid l-a transferat pe Cătălin Vulturar

Cătălin Vulturar este cel de-al 6-lea transfer reușit în această iarnă de Rapid după cele ale lui Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Borisav Burmaz (Vozdovac), Florent Hasani (KF Tirana), Damjan Djokovic (FCSB) și Marian Aioani (Farul).

Totuși, motivele din spatele transferului lui Cătălin Vulturar au fost unele de natură strategică pentru Rapid. Victor Angelescu, acționarul minoritar din Giulești, a spus că, împreună cu Dan Șucu, vrea să dea o mână de ajutor loturilor naționale ale României.

ADVERTISEMENT

Cătălin Vulturar a adunat deja 3 apariții și a reușit un gol în tricoul naționalei U21 a României. Mijlocașul defensiv care va împlini 20 de ani pe 9 martie a ajuns în Italia în toamna anului 2020, fiind transferat de Lecce de la UTA Arad.

„Pe lângă faptul că este un jucător foarte bun Cătălin Vulturar, știți foarte bine că strategia noastră, a Rapidului, a domnului Șucu și a mea, este să ne orientăm și spre jucători care pot să ajute echipele naționale ale României.

Cătălin Vulturar este deja un jucător care s-a impus la echipele de tineret și noi ne dorim să aducem jucători pe care să-i creștem pentru loturile naționale și pentru ceea ce înseamnă echipele naționale pentru că ne preocupă foarte mult nu doar Rapidul, ci și binele fotbalului românesc.

„Vulturar este un jucător de perspectivă. Poate face pași mari chiar spre echipa mare a României”

„Aceasta va fi mereu strategia noastră, să ajutăm loturile naționale, să ajutăm România și să creștem jucători de valoare care să facă performanță sub tricolor.

Acesta este unul dintre marile motive pentru care l-am adus pe Vulturar la noi pentru că este un jucător de perspectivă, care poate să facă pași mari chiar și spre echipa mare a naționalei României în viitor și care poate să ajute tot ce înseamnă fotbalul românesc.

Îi urăm succes, ne bucurăm că a ieșit acest transfer foarte important. Suntem ferm convinși că Vulturar va ajunge foarte repede unul dintre jucătorii cei mai importanți ai Rapidului cu care bineînțeles vom încerca să ne atingem toate obiectivele propuse”, au fost cuvintele lui Victor Angelescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

  • 400.000 de euro este cota de piață a lui Cătălin Vulturar, conform Transfermarkt.com. 
  • 30 iunie 2025 este data la care expira contractul lui Cătălin Vulturar la Lecce
ADVERTISEMENT