News

Victor Ciutacu o atacă pe Elena Lasconi: “Nu a fost la niciun referendum, face paradă de ortodoxie. Poate plănuiește să treacă la AUR”

Victor Ciutacu o acuză pe Elena Lasconi de minciună. Realizatorul TV susține că edilul din Câmpulung nu ar fi participat la referendumul pentru familie
07.11.2023 | 21:00
Victor Ciutacu o ataca pe Elena Lasconi Nu a fost la niciun referendum face parada de ortodoxie Poate planuieste sa treaca la AUR
Victor Ciutacu o acuză pe Elena Lasconi că a mințit Sursa foto: Romania TV / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi a cauzat rumoare în partid și în cadrul opinie publice după ce a declarat că a votat la referendumul pentru familie organizat în 2018, care își propunea să consacre definiția căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Victor Ciutacu o atacă pe Elena Lasconi

Primarul orașului Câmpulung Muscel, care deschidea lista USR pentru europarlamentare, a fost criticată atât de colegii de partid, chiar și de președintele Cătălin Drulă, cât și de propria fiică, Oana Lasconi catalogând gestul mamei sale drept o ”discriminare jegoasă”.

ADVERTISEMENT

În acest context, intervine o acuzație făcută de jurnalistul Victor Ciutacu. Acesta susține că Elena Lasconi minte când susține că a votat la referendumul pentru familie.

Ciutacu spune că a analizat fotografiile postate de edilul din Câmpulung pe rețelele de socializare și că, într-o imagine din ziua europarlamentarelor din 2019, pe cartea de identitate a politicianului nu apare sticker-ul care să ateste votul la referendum.

ADVERTISEMENT

”Pozele de pe conturile de socializare ale doamnei arată o înșiruire de ștampile care atestă voturile la care a participat. Dintre ele lipsește fix cea din weekendul 6-7 octombrie 2018, când a fost referendumul pentru familie, pe care doamna Lasconi spune ca l-a frecventat, ca a votat în favoarea familiei tradiționale, declarație care ulterior a stârnit tot scandalul.

Avem pozele acolo, pentru că doamna Lasconi nu a avut prevederea să le șteargă sau să le ascundă. Bun, poți spune ca poate și-a dezlipit autocolantul respectiv, dar se pune întrebarea de ce ar fi făcut asta, iar în al doilea rând ar însemna că și-a mințit propriul partid. Ca a spus ca nu a mers la referendum, de fapt a fost, iar apoi a dezlipit acel autocolant încercând să ascundă că a participat.

ADVERTISEMENT

Daca mă întrebați pe mine, doamna nu a fost la niciun referendum. Face paradă de ortodoxie, de familie, dar este departe de ceea ce vrea să arate.

Cred că a fost o declarație gândită, pentru că, în afară de imaginea sa, se pare că doamna nu este un primar atât de performant, fiind mai mult probleme la Câmpulung cu fondurile europene pe care le-a atras și le-a cheltuit nu chiar judicios.

ADVERTISEMENT

Apoi, cum se apropie alegerile, probabil a încercat să-și tragă de partea sa Biserica. Să vedem în ce măsură Biserica va simți să îi ia apărarea doamnei Lasconi.

În orice caz, toate acestea, ortodoxia, familia, duc spre partea AUR. Cine știe, poate doamna Lasconi plănuiește să treacă la AUR.”, a susținut Victor Ciutacu, la România TV.

În urma scandalului, Elena Lasconi a fost retrasă de pe listele USR pentru europarlamentare. Totuși, colegii săi de partid insistă în declarații pe ideea ca ea ar fi solicitat să se retragă, iar ei doar au votat în concordanță cu decizia Elenei Lasconi.

ADVERTISEMENT
Tags: