News

Victor Micula a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Cum ar putea să scape milionarul fără să facă o zi de puşcărie

Victor Micula, fiul milionarului de la European Drink, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.
13.02.2024 | 13:09
Victor Micula a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare Cum ar putea sa scape milionarul fara sa faca o zi de puscarie
Victor Micula, condamnat la doi ani de închisoare. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ captură ebihoreanul.ro
ADVERTISEMENT

Victor Micula, fiul milionarului de la European Drink, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost cercetat și acuzat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Hotărârea nu este definitivă.

Victor Micula, condamnat la închisoare cu executare

Însă, milionarul ar putea scăpa fără să facă o zi de pușcărie. Decizia Judecătoriei Oradea a fost pronunțată luni, 12 februarie. În 2019, Micula jr. a tras cu o armă de asalt. Totul s-a petrecut în timp ce se afla pe un pod din Oradea, la o cursă de mașini.

ADVERTISEMENT

Incidentul a ieșit la iveală după ce un vlogger și patron al unui atelier de tunning a postat un video pe Facebook. În 2021, Micula a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Milionarul a achiziționat arma de la un prieten, Cristian Matei, potrivit ebihoreanul.ro. Mai mult, după acest incident a continuat să încalce legea. „Condamnă pe inculpatul M.V. (Micula Victor – n.red.) la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor (…) (infracţiunea din 03.03.2019).

ADVERTISEMENT

Condamnă pe inculpatul M.V. la pedeapsa de 1 an şi 7 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor în formă continuată (…) (9 acte materiale). Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 7 luni închisoare. La care se adaugă un spor fix şi obligatoriu de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, respectiv 5 luni închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenţie”, se arată în decizia Judecătoriei Oradea.

Alte trei persoane, condamnate la închisoare cu suspendare

Micula a cumpărat sute de cartușe și zece arme, de aproximativ 40.000 de euro, în aproximativ o lună. El s-ar fi folosit de un alt prieten, Sergiu Gabriel Hava, care avea permis de port-armă.

ADVERTISEMENT

Cei doi amici ai lui Victor Micula au fost cercetați pentru pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, un alt prieten a fost judecat pentru mărturie mincinoasă,. Acesta ar fi încercat să îl protejeze pe milionar.

Cei trei au fost condamnați la închisoare cu suspendare. De asemenea, au fost confiscate armele și cartușele găsite acasă la milionar, în momentul perchezițiilor. El va trebui să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 65.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Așa cum spuneam, hotărârea nu este definitivă și cel mai probabil va fi atacată. De altfel, Victor Micula ar putea să scape fără închisoare, având în vedere că faptele sale se prescriu în august 2024.

 

ADVERTISEMENT