Sport

Victor Pițurcă a dat verdictul! Ce probleme are Ivaylo Petev la Universitatea Craiova

Victor Pițurcă a făcut o analiză a derby-ului U Craiova - FCSB 0-3 și este de părere că tehnicianul Ivaylo Petev are o mare problemă.
29.01.2024 | 11:45
Victor Piturca a dat verdictul Ce probleme are Ivaylo Petev la Universitatea Craiova
Victor Pițurcă a făcut o analiză a derby-ului U Craiova - FCSB 0-3 și este de părere că tehnicianul Ivaylo Petev are o mare problemă. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oltenii au pierdut fără drept de apel meciul în fața liderului la zi din SuperLiga și au ajuns la 5 jocuri consecutive fără victorie în campionat. În urma acestei înfrângeri, ”juveții” se află la 16 puncte în spatele ”roș-albaștrilor” și își pot lua adio de la titlu.

Victor Pițurcă, critic cu Ivaylo Petev după U Craiova – FCSB 0-3

După întâlnirea U Craiova – FCSB, din etapa a 23-a din  SuperLiga, fostul selecționer al naționalei României, Victor Pițurcă, a analizat cele întâmplate pe stadionul ”Ion Oblemenco” și a dat un verdict clar. Și anume că pentru Ivaylo Petev este greu să se impună în vestiarul oltenilor pentru că nu știe limba.

ADVERTISEMENT

”E greu pentru Petev, pentru antrenorul Craiovei, acesta e adevărul. Nici nu vorbește limba, e complicat să comunice, să se facă înțeles perfect de către jucători. În plus, cred că nici nu a evaluat bine fotbaliștii pe care îi are, sunt și multe noutăți acum în lot… Iar dacă ai ajuns la 0-3, e clar că nici strategia din acest meci nu a fost adecvată.

Craiova cred că a pierdut jocul la ratarea ocaziei imense pe care a avut-o într-un moment în care lucrurile erau încă destul de echilibrate. Dacă Mitriță marca și era 1-0, altul era deznodământul partidei, foarte probabil.

ADVERTISEMENT

Firește, a ratat și Băluță, de partea cealaltă, o ocazie mare la câteva minute distanță, dar acolo nu cred că e vinovat pentru că a ratat, cât pentru faptul că nu a pasat coechipierului… Craiova a avut, putem spune, și ghinion, dar ghinion între ghilimele, să primească gol din penalty în prelungirile reprizei, într-un moment important al meciului.

Apoi, în repriza secundă, s-a văzut efortul depus de jucătorii Craiovei. Și a venit alt ghinion între ghilimele, să primești golul doi atât de rapid după pauză”, a declarat Pițurcă, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care FCSB s-a impus în Bănie

Fost antrenor atât la Universitatea Craiova, cât și la FCSB, Victor Pițurcă a mărturisit că victoria ”roș-albaștrilor” a venit pe fondul valorii mai ridicate a echipei, dar crede că diferența de scor este prea mare.

”Consider că, pentru campionatul nostru, per total a fost o partidă bună. Aș spune că mai ales prima repriză, una în care Craiova a făcut un presing foarte avansat, pe tot terenul. Cu toate acestea, s-a observat însă precipitare multă în jocul ambelor echipe. Au fost multe greșeli, erori la pasare…

ADVERTISEMENT

Probabil rezultatul e dur pentru Craiova, destul de mare diferența, până la urmă, cred eu, față de ceea ce s-a întâmplat în teren. E clar că a câștigat echipa mai valoroasă și cea care a știut să gestioneze mult mai bine anumite momente decisive ale jocului”, a spus Pițurcă.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,55 este cota pentru „sub 0,5 goluri în prima repriză” la meciul Sepsi - Universitatea Craiova