Sport

Victor Pițurcă a găsit vinovații pentru eliminarea Portugaliei: ”În loc să facă pasul, rămâne pe loc”

Campioana europeană en-titre Portugalia a fost eliminată de la Euro 2020, iar Victor Pițurcă a găsit vinovații pentru această plecare prematură din competiție.
28.06.2021 | 10:35
Victor Piturca a gasit vinovatii pentru eliminarea Portugaliei In loc sa faca pasul ramane pe loc
ADVERTISEMENT

Trupa lui Fernando Santos a fost învinsă de Belgia, scor 0-1, după o reușită senzațională a lui Thorgan Hazard.

Jucătorul de la Borussia Dortmund a și fost desemnat cel mai bun fotbalist al întâlnirii.

Eliminarea Portugaliei, analizată de Victor Pițurcă

Portugalia nu a avut cea mai bună seară în fața Belgiei, starurile lusitanilor având prestații mai mult decât mediocre și părăsind astfel competiția. Jocul modest al Portugaliei și eliminarea din optimi a fost comentată în termeni duri de fostul selecționer al României, Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

”Mingea ajunge la Vertonghen, aici nu înțeleg cum la o pasă de 60–70 de metri Lukaku îi ia față lui Ruben Dias. Cum a părăsit linia celor patru fundași Lukaku, iar Ruben Dias e în spatele lui.

Ajunge mingea la Meunier, care pasează la Torghan Hazard. Vedem spațiul acesta mare… Aici, când Meunier se pregătește să paseze, jucătorii portughezi în loc să facă pasul înainte, ei rămân pe loc sau dau înapoi”, a explicat Pițurcă la tablă.

ADVERTISEMENT

Rui Patricio pus la zid de Pițurcă

Pe lângă Ruben Dias, considerat cel mai bun fundaș din Premier League în sezonul recent încheiat, Victor Pițurcă consideră că o parte din vină o are și portarul Rui Patricio, care ar fi putut bloca șutul lui Thorgan Hazard.

”Hazard are timp să își pregătească execuția. Ruben Dias, la fel, în loc să facă pasul și să micșoreze distanță între el și minge, rămâne pe loc și se decide soarta acestui joc.

ADVERTISEMENT

După părerea mea, portarul e de vină la acest gol. Șutul a fost tare, dar portarul portughez a plecat în dreapta. Mingea a fost undeva pe mijlocul porții”, a mai spus fostul selecționer al ”tricolorilor” la Pro TV.

Ronaldo, omul record, a jucat ultima dată la Euro

Eșecul în fața Belgiei este ultimul meci jucat de superstarul portughez Cristiano Ronaldo la un turneu final de Campionat European, acesta anunțând că se va retrage din echipa națională după Mondialul din Qatar, din 2022.

ADVERTISEMENT

Starul portughez a stabilit o serie de recorduri în aventura europeană care a început în 2004. Cristiano Ronaldo este singurul jucător care a evoluat la cinci turnee finale europene, reuşind să depăşească alţi 21 de jucători care au evoluat la patru ediţii.

Cristiano Ronaldo a devenit la acest turneu final, de departe, cel mai bun marcator din istoria Euro. El a adunat 14 goluri, cu 5 reuşite mai mult decât francezul Michel Platini. Cei doi erau la egalitate înainte de Euro 2020.

ADVERTISEMENT