Fotbal intern

Victor Pițurcă, acuzat de avocatul lui FC U Craiova: “Nu e străin de arestarea lui Mititelu”

13.11.2020 | 09:12
Victor Pițurcă, acuzat de avocatul lui FC U Craiova:
Victor Piturca la conferinta de presa de dupa meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CSM Politehnica Iasi, din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 4 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La fix o săptămână după ce Adrian Mititelu a fost arestat, avocatul FC U Craiova, Mircea Moise face mai multe acuzații. Acum, cel vizat este Victor Pițurcă, despre care zice că nu e străin de arestarea patronului echipei din Oltenia.

„Am văzut declarațiile domnului Cristian Rizea. Spune lucruri interesante, dar nu totul. În curând vor ieși lucruri foarte interesante la iveală. Rizea spune că domnul Rotaru se ocupă de chestiuni legate de obiectul de activitate al ANPR.

Noi avem de recuperat de la Stat, prin ANPR, 42 de milioane de euro. Prin Hotărâre Judecătorească. Toate drumurile mele duc spre domnul Pițurcă.

ADVERTISEMENT

”A întra în posesia directă a activității clubului de fotbal”

Acesta, în 2010 i-a spus lui Mititelu că împrumută clubul cu 1 milion și jumătate cu o dobânda de 300.000. După ce l-a convins pe Mititelu, acesta din urmă i-a făcut un contract de muncă lui Pițurcă, deși acesta era atunci manager general, iar contractul nu avea cum să fie încheiat.

Susțin că Pițurcă nu e străin de această poveste. A profitat de normele adoptate de prietenul Sandu și jurisdicțiile impuse de Sandu și prietenii acestuia pentru a întra în posesia directă a activității clubului de fotbal. În acest context a obținut și acel contract de muncă. A spus că recuperează banii de la Stat. Ce a făcut în schimb. A vorbit cu prietenul Rotaru să blocheze acea sumă. Ceea ce s-a și întâmplat. Ulterior a refuzat să-i mai explice lui Mititelu cum nu a reușit recuperarea acelor bani.

ADVERTISEMENT

De împrumutat nu a mai împrumutat clubul cu niciun ban, dar s-a prevalat de o clauză că trebuie să primească în luna martie a acelui an un million, cu titlu de indemnizație. S-a reclamat de către Mititelu la DNA și cine credeți că a anchetat plângerea? Fix procurorul care l-a trimis pe Mititelu în judecată!”, a spus avocatul Mircea Moise pentru Radio Sport 1.

”Toate soluțiile în cazuri asemănătoare sunt de condamnare cu suspendare”

Avocatul a continuat să atace și a zis de ce crede că Pițurcă se află în spatele arestării patronului de la FC U Craiova. Adrian Mititelu a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

„Dacă între Pițurcă și soțul doamnei procuror au fost relații de colaborare nu știu, vor stabili organele competente. Am studiat și am constatat jurisprudența. Ei bine, toate soluțiile în cazuri asemănătoare sunt de condamnare cu suspendare. Toate! Toate aceste chestiuni au fost făcute să-l ajute pe Pițurcă să-și atingă scopul.

Pițurcă, în baza actelor private, a primit 7 milioane de lei, nimeni nu a vrut să ancheteze împroprietărirea lui Piți cu acea sumă. În 2018, Pițurcă ceruse să i se dea clubul. Pentru că Mititelu a mers la instanță, iar titlul lui Pițurcă era în pericol, au cooptat judecători care ne-au trimis în Elveția să ne judecăm.

ADVERTISEMENT

Acolo, elvețienii au spus că într-un litigiu ca al nostru, normele unor Federații sportive sunt legi private, dar trebuie să respecte legile din țara unde asociația respectivă își are sediul. Procurorii nu și-au făcut treaba și le-au permis lui Pițurcă și Rotaru să coopteze judecători, au primit bani și lucrurile vor ieși la iveală”, a mai spus avocatul.

„Societatea a intrat în faliment pentru ca Pițurcă să preia controlul deciziilor, să nu mai putem face vreo cerere. Acum avem variantele contestație în anulare și cerere de revizuire. Aceasta din urmă va fi judecată cu prioritate, iar magistrații vor dispune suspendarea pedepsei până la soluționarea cererii de revizuire. Au două hotărâri total diferite. Mititelu e la închisoare, iar Sandu și Dragomir sunt liberi, dar dacă în cazul nostru s-a ajuns la această decizie, Sandu și Dragomir ar trebui să-și facă și ei bagajele”, a încheiat Mircea Moise.

ADVERTISEMENT

Mihai Costea a reacționat după ce patronul de la FC U Craiova a fost condamnat în dosarul transferului său la FCSB: ”Nu e plăcut, îți dai seama… mai ales că știu că fusese achitat în primă instanță”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri