Sport

Victor Pițurcă nu este de acord cu decizia lui Emil Săndoi: „Dacă nu joacă avem o problemă”

Victor Pițurcă nu înțelege decizia lui Emil Săndoi. Fostul selecționer al României îl cere titular pe unul dintre jucătorii convocați la naționala de tineret.
26.06.2023 | 20:40
Victor Piturca nu este de acord cu decizia lui Emil Sandoi Daca nu joaca avem o problema
Victor Pițurcă nu înțelege motivul pentru care Adrian Mazilu nu este titular la România U21. Foto: digisport.ro.
ADVERTISEMENT

România U21 a pierdut cu echipele similare ale Spaniei și Ucrainei meciurile din grupa B și a rămas fără șanse matematice la calificarea în fazele superioare ale Euro 2023. Emil Săndoi a fost aspru criticat de Ciprian Marica pentru că nu i-a introdus mai mult pe gazon pe Adrian Mazilu și Andrei Borza.

Victor Pițurcă nu este de acord cu decizia lui Emil Săndoi: „Dacă nu joacă Mazilu înseamnă că avem o problemă”

Victor Pițurcă a urmărit strategia folosită de Emil Săndoi pentru aventura naționalei României U21 la Euro 2023. Fostul selecționer al României nu este de acord cu decizia antrenorului de a nu-l introduce titular pe Adrian Mazilu. „Piți” l-a numit pe tânărul atacant al Farului cel mai bun fotbalist din prima ligă de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu joacă Mazilu la echipa națională de tineret, înseamnă că avem o problemă, ori avem jucători prea valoroși. Mazilu a fost cel mai bun jucător din Liga 1, iar aici am un semn mare de întrebare.

O avea probleme Mazilu. Poate e accidentat, Săndoi o avea el argumentele lui. La naționala U21 nu trebuie să fie presiune, sunt jocuri de verificare și cele de la turneul final, pentru că ei trebuie să facă pasul la echipa mare”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit Sport Total FM.

ADVERTISEMENT

Adrian Mazilu a jucat doar 19 minute pentru România U21 în primele două meciuri la Euro 2023

Adrian Mazilu a prins doar 19 minute în primele două meciuri ale României U21 la turneul final din 2023. Campion cu Farul în SuperLiga, fotbalistul de 17 ani a fost introdus pe teren în minutul 72 al partidei cu Spania U21, scor 0-3, din prima rundă.

Emil Săndoi l-a introdus în teren pe Adrian Mazilu în locul lui Louis Munteanu. În a doua etapă cu Ucraina, scor 0-1, Adrian Mazilu a fost rezervă neutilizată. După înfrângerea cu naționala de tineret a țării vecine, „tricolorii” au ratat matematic șansa de a se califica în sferturile turneului final.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Andrei Borza a fost integralist în înfrângerea cu Spania și a fost rezervă neutilizată cu Ucraina. Louis Munteanu, celălalt fotbalist ofensiv pe care Farul îl dă în lotul României U21 pentru Euro 2023 a jucat 71 de minute cu Spania și 56 de minute cu Ucraina.

Emil Săndoi, optimist înainte de ultima partidă a României la Euro U21 2023

În ultima etapă a grupelor, România U21 joacă pe stadionul Steaua împotriva Croației U21. Emil Săndoi speră ca echipa sa să termine cu fruntea sus scurta aventura de la Euro 2023. Viitorul antrenorului pe banca naționalei de tineret rămâne sub semnul întrebării, deoarece contractul acestuia cu FRF expiră după turneul final.

ADVERTISEMENT

„Nu putem să spunem că suntem la cel mai înalt nivel din punctul de vedere al atmosferei. Am pierdut primele două partide disputate la acest turneu final. Mă rog, în prima partidă jocul nostru a lăsat mult de dorit, în a doua partidă, eu știu, 30 de minute ne-am ridicat la un nivel mai bun.

Dar, suntem în fața celui de-al treilea meci. Trebuie să conștientizăm și am văzut asta și în comportamentul jucătorilor la antrenament. Ne așteaptă un meci greu, un meci dificil, dar și foarte, foarte important. Chiar dacă nu are miza calificării. Ne dorim să facem o partidă mai bună, să avem o posesie mai bună”, a declarat Emil Săndoi.


  • 1,63 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „X2” la meciul Croația U21 – România U21

ADVERTISEMENT