Sport

Ciprian Marica, atac virulent la adresa lui Emil Săndoi după eliminarea de la Euro U21 2023. Cum i-a răspuns selecționerul. Update

Naționala de tineret a României a fost eliminată încă din faza grupelor la Euro U21 2023, iar Ciprian Marica nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Emil Săndoi.
26.06.2023 | 19:12
Ciprian Marica atac virulent la adresa lui Emil Sandoi dupa eliminarea de la Euro U21 2023 Cum ia raspuns selectionerul Update
Naționala de tineret a României a fost eliminată încă din faza grupelor la Euro U21 2023, iar Ciprian Marica nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Emil Săndoi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-06-2023
16:16

Emil Săndoi a venit cu răspunsul după atacul lui Ciprian Marica

Ciprian Marica a avut un discurs extrem de dur după ce România U21 a fost eliminată de la Euro 2023. Fostul atacant al naționalei României l-a criticat pe selecționerul Emil Săndoi pentru decizia de a nu-i juca mai mult pe Adrian Mazilu și Andrei Borza. 

La conferința de presă premergătoare meciului România U21 – Croația U21, Emil Săndoi a venit cu replica pentru Ciprian Marica. „Echipa noastră a avut de fiecare dată în componență jucători de la primele clasate. A fost Louis Munteanu, de la Farul, care a jucat tot campionatul.

Borza a fost prezent la prima partidă, a jucat titular. Mazilu a intrat 20 de minute. Poate pe undeva mă bucur că îmi puneți această întrebare. Borza și Mazilu sunt doi jucători cu perspective fantastice, dar sunt născuți în 2005.

Uitați-vă la meciul cu Spania. Spania a avut în componență un singur jucător 2003, pe care l-a schimbat la pauză cu un jucător 2000, și doi jucători 2001. Toți ceilalți au fost născuți în 2000. Noi avem niște probleme de ordin fizic. Dacă pe lângă aceste probleme, mai adăugăm și o diferență de vârstă va fi complicat”, au fost cuvintele lui Emil Săndoi. 

”Tricolorii mici” au pierdut partidele cu Spania și Ucraina, nu au marcat niciun gol, și nu mai au nicio șansă de calificare în faza sferturilor la turneul final înaintea ultimului meci împotriva Croației.

Emil Săndoi, atacat de Ciprian Marica după înfrângerile de la Euro U21 2023

Rezultatele modeste și jocul mult sub așteptări al naționalei de tineret la Euro U21 2023 a fost un bun prilej pentru Ciprian Marica de a-l ataca pe selecționerul Emil Săndoi căruia îi reproșează faptul că l-a jucat foarte puțin pe Adrian Mazilu.

ADVERTISEMENT

”Păi dacă nu evoluează campionii… Eu nu înțeleg selecția asta. Mă refer aici la Mazilu… Dacă toată lumea zice că e cel mai bun, să nu-l văd în teren… La fel și Borza. Trebuie să jucăm cu fotbaliștii de la primele clasate. De ce îi mai chemi dacă nu îi folosești?

Nu cred că ne-am propus să jucam, ci să ne apărăm, să nu luăm gol, să jucăm la ‘ciupeală’. Chiar am auzit că s-a discutat să nu luăm gol cu Ucraina. Nu ai cum să ai această mentalitate.

ADVERTISEMENT

În primul rând, vreau să înțeleg care sunt criteriile de selecție. Ar trebui să fie cei mai buni, nu? Ăștia știu ce înseamnă să joci la victorie. Tu mi-i ții pe bară și nu îi joci. A avut 7 minute la dispoziție (n.r. – 24 minute a jucat Mazilu cu Spania), ce să demonstreze în 7 minute?

Vorbesc despre jucătorii noștri, nu vorbesc de alții. Mult prea puțin. Doi la mână, dacă nu propunem un joc în care să câștigăm… Eu nu pot să accept asta. Ține și de ce li se cere, care e tactica antrenorului”, a declarat Marica, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Săndoi a dat vina pe ghinion și accidentări

După înfrângerea în fața Spaniei, Emil Săndoi a vorbit despre absența lui Screciu, greșelile individuale și lipsa de luciditate a jucătorilor, dar a amintit și de dezavantajul creat de faptul că naționala U21 nu a mai disputat de foarte mult timp un meci oficial.

La finalul partidei pierdute în fața Ucrainei, selecționerul a acuzat neșansa și ghinionul după ce ”tricolorii” și-au marcat în proprie poartă pe finalul întâlnirii, dar și absența lui Valentin Mihăilă, accidentat cu doar câteva zile înaintea turneului final.

ADVERTISEMENT

Pentru România U21, meciul cu Croația U21 din ultima rundă a grupei, programat marți, 27 iunie, de la ora 21:45, are doar miza locului 3. Doar o victorie i-ar ajuta pe elevii lui Emil Săndoi să scape de ultimul loc în această grupă.


  • 2,90 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la meciul Croația U21 – România U21

ADVERTISEMENT