Sport

Victor Pițurcă, „săgeți” către Ciprian Tătărușanu: „Cum să joace el în fața lui Donnarumma?”

Victor Pițurcă a trimis niște „săgeți” către Ciprian Tătărușanu, într-o comparație cu Gianluigi Donnarumma.
03.07.2021 | 01:07
Victor Piturca sageti catre Ciprian Tatarusanu Cum sa joace el in fata lui Donnarumma
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer este impresionat de prestația portarului naționalei Italiei, care a semnat recent cu PSG, iar până la transferul în Franța, a fost titularul lui AC Milan, în fața lui Ciprian Tătărușanu.

Victor Pițurcă a vorbit despre talentul imens al lui Gianluigi Donnarumma, care l-a impresionat și la acest Campionat European, despre care spune că este cel mai bun transfer făcut de PSG în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, „săgeți” către Ciprian Tătărușanu

Victor Pițurcă a comentat calificarea Italiei în semifinalele EURO 2020, după victoria cu Belgia, scor 2-1, spunând că i-au plăcut toți fotbaliștii italieni, mai ales Gianluigi Donnarumma.

Fostul selecționer a amintit și despre faptul că până nu demult, Ciprian Tătărușanu a fost rezerva lui Donnarumma la AC Milan, declarând că portarul român nu are nicio șansă în fața italianului.

ADVERTISEMENT

„Donnarumma e un portar excepțional, e matur deși încă e tânăr. PSG a făcut o afacere foarte bună cu el. Poate numai Courtois putea să mai scoată mingea trimisă de De Bruyne.

Mi-a plăcut mult de el! Cum să joace Tătărușanu în fața lui, când el e un portar așa cum l-a făcut mama lui, foarte bun portar”. 

ADVERTISEMENT

Belgia nu l-a impresionat pe Victor Pițurcă

Victor Pițurcă a continuat și a analizat și naționala Belgiei, care l-a dezamăgit, spunând că nu a jucat la EURO 2020 ceea ce a jucat în preliminarii și că a folosit un sistem prea defensiv.

„Mie nu mi-a plăcut Belgia la EURO 2020, nu am văzut un meci debordant cum făceau în preliminarii. Acum, foarte sărăcăcios, foarte economicos, cu 5 fundași.

ADVERTISEMENT

Mi s-au părut că nu au fost limpezi, nu au fost proaspeți. Italia a fost cu două clase peste Belgia, a primit și un penalty norocos, pentru că nu aveai cum să dai penalty la așa ceva.

Mi-a plăcut puștiul Doku, a accelerat, a driblat, a pătruns. Lukaku nu a fost în zilele lui bune, dar mai e ceva… și Chiellini îl cunoștea din Serie A și i-a fost mai greu”, a mai spus Victor Pițurcă la ProTV.

ADVERTISEMENT