News
notix pixel id

Victor Ponta, după ce social-democrații au intrat la guvernare: ”Aștept ca PSD să anuleze decizia de a mă exclude din partid”

Fost președinte al PSD și premier al României, Victor Ponta, a declarat luni că se așteaptă ca, în următoarea perioadă, social-democrații să anuleze decizia de excludere a sa din partid.
22.11.2021 | 16:08
Victor Ponta, după ce social-democrații au intrat la guvernare: ”Aștept ca PSD să anuleze decizia de a mă exclude din partid”
Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, si Victor Ponta, deputat Pro Romania, se saluta inainte de a participa, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului” avand ca tema „Stadiul elaborarii proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 si a proiectului Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, luni, noiembrie 2020, la Palatul Parlamentului. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Luni, 22 noiembrie, în ziua în care PSD și PNL au oficializat crearea unei coaliții de guvernare, fostul lider al social-democraților, Victor Ponta, face o serie de declarații extrem de interesante.

Odinioară co-președinte al alianței dintre PSD și PNL (USL), acesta a spus că se așteaptă ca social-democrații să anuleze decizia de excludere a sa din partid.

Reamintim că în 2017, când fostul premier a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului de către Sorin Grindeanu, PSD a decis să-l excludă.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta, după oficializarea alianței dintre social-democrați și liberali: ”Aștept ca PSD să anuleze decizia de a mă exclude din partid”

Ponta a spus, luni, că partidul a decis să îl dea afară pe motiv că a refuzat să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Cum Sorin Grindeanu a fost ”reabilitat” și ar putea deține funcția de vicepremier în guvernul PSD-PNL condus de Nicolae Ciucă, fostul premier ar dori și el să revină în partid.

”Eu am fost exclus din PSD pentru că n-am votat moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. Acum cu Sorin Grindeanu ministru mă aștept să anuleze acea decizie. Pentru mine ar conta moral acest lucru.

ADVERTISEMENT

Dacă vor și ei o să discutăm. Din partea Pro România există (n.r. disponibilitate de fuziune)…noi avem consilieri și aleși locali”, a spus Ponta la Digi24.

Victor Ponta a mai afirmat că nu a avut niciun fel de discuții cu social-democrații, dar a spus că s-ar întoarce în partid dacă foștii colegi vor acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ponta, laude pentru Marcel Ciolacu: ”A crescut foarte mult”

Ponta a mai spus că este dispus să-i ajute pe cei de la PSD în guvernarea care urmează și s-a arătat inclusiv dispus să se întoarcă în PSD. Actualul lider social-democrat, Marcel Ciolacu, a primit numai laude de la fostul șef al PSD, după negocierile cu PNL din ultimele zile.

”PSD a luat cele mai bune ministere și era și normal să le ia. Ciolacu a crescut foarte mult, va fi și președintele Camerei Deputaților. PSD pierde un lucru esențial, nu mai poate să critice”, a spus Ponta.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe membrul Pro România, Marian Neacșu, Ponta spune că acesta ar fi un foarte bun secretar general al Guvernului.

”Marian Neacșu este în Pro România, dacă ar fi să ocupe o funcție guvernamentală ar fi foarte bun. Eu am lucrat patru ani cu un secretar general care a avut grijă să nu greșesc. Dacă ar fi Neacșu secretar general ar fi un lucru bun pentru guvern.

ADVERTISEMENT

Dacă vrea să meargă eu îl încurajez să o facă. Am fost chemat de domnul Ciolacu să discut și voi discuta de fiecare dată”, a mai adăugat Ponta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri