News

Video. Avion de mici dimensiuni, prăbușit peste liniile electrice, în SUA. Pasagerii, transportați în stare gravă la spital

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit peste linii electrice, în apropiere de Washington (SUA). Pasagerii aflați la bordul aparatului au ajuns în stare gravă la spital.
28.11.2022 | 10:05
Video Avion de mici dimensiuni prabusit peste liniile electrice in SUA Pasagerii transportati in stare grava la spital
Panică în apropiere de Washington. Un avion s-a prăbușit peste liniile electrice. Sursa Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Momente de panică, duminică seara, în apropiere de Washington. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste linii electrice de înaltă tensiune.

Panică în apropiere de Washington. Un avion s-a prăbușit peste liniile electrice

Potrivit presei americane, aeronava s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT). Vremea nefavorabilă ar putea fi una dintre cauzele accidentului. În zonă era ceaţă şi umezeală, conform serviciului de pompieri şi salvare.

ADVERTISEMENT

Avionul de mici dimensiuni a rămas suspendat între liniile electrice, la o înălțime de aproximativ 30 de metri de sol.

În aeronavă se aflau două persoane. După mai multe ore, salvatorii i-au scos pe pilotul și pasagerul avionului din epavă. Autoritățile au spus că ambele persoane au fost transportate la spital cu răni grave, notează Fox News.

ADVERTISEMENT

Poliția de stat din Maryland a anunțat identitatea celor două persoane aflate la bordul aeronavei. E vorba de Patrick Merkle, 65 de ani, din Washington, pilot și Jan Williams, 66 de ani, din Louisiana, pasager.

Înainte de a interveni la aeronava prinsă între cablurile electrice, echipajele de intervenție au trebuit să oprească alimentarea turnului electric și să se asigure că nicio energie rămasă nu trece prin structură.

ADVERTISEMENT

Oficialii americani au spus că avionul a trebuit apoi fixat de turn, astfel încât să nu cadă în timpul salvării.

Aproape 100.000 de imobile au rămas fără curent în urma accidentului aerian

Acest incident a provocat întreruperi masive de curent. Echipele de intervenție au lucrat până târziu în noapte pentru problemele cu furnizarea energiei electrice apărute în zonă.

ADVERTISEMENT
  • 6 ore au lucrat echipele de intervenție din Maryland pentru restabilirea furnizării energiei electrice 

Circa 100.000 de locuințe și instituții din Maryland au rămas fără curent. Cursurile la școlile din zonă au fost suspendate.

Evenimentul grav de duminică seara a atras sute de privitori în apropiere de un centru comercial de la intersecția din zonă. Îngrijorați, oamenii s-au plimbat în și au privit în sus la avionul blocat între fire.

”Suntem îngrijorați. Ne rugăm pentru toți cei implicați”, a spus Marianne Linn, o femeie aflată în zonă.

ADVERTISEMENT