News

Video – Cum sunt înșelați românii atunci când vor să cumpere lemne, prin metoda Maradona: ”Ăștia au făcut mult Lego la viața lor”

Video - Cum sunt înșelați românii atunci când vor să cumpere lemne, prin metoda Maradona. ”Ăștia au făcut mult Lego la viața lor”, fac haz de necaz internauții.
21.05.2023 | 17:33
Video  Cum sunt inselati romanii atunci cand vor sa cumpere lemne prin metoda Maradona Astia au facut mult Lego la viata lor
Cum sunt înșelați românii atunci când vor să cumpere lemne. Foto: FB
ADVERTISEMENT

Video – Cum sunt înșelați românii atunci când vor să cumpere lemne, prin metoda Maradona: ”Ăștia au făcut mult Lego la viața lor”. Polițiștii au prezentat acest caz pe pagina de Facebook ”Polițiștii au umor”, întrebând audiența dacă realizează care e de fapt întreaga înșelăciune.

Video – Cum sunt înșelați românii atunci când vor să cumpere lemne

Videoclipul a devenit viral în scurt timp, pentru că mulți au încercat să își dea seama ce se poate întâmpla într-un moment de neatenție. Practic, oamenii sunt înșelați prin ”metoda Maradona”, în special cumpărătorii lipsiți de experiență. Astfel, oamenii ajung să plătească dublu pentru lemnele de foc cumpărate, deși se bucură că au făcut o achiziție bună.

ADVERTISEMENT

”Metoda “Maradona” cu lemne de foc în sat Salcia, jud. Olt. Hai să vedem câți se prind! 😃”, au scris oamenii legii. Un internaut a remarcat rapid care e întreaga ”schemă”. ”Uite camionu’ plin, uite camionu’ nu prea plin! Un “șmecheres” care încă mai păcălește, din păcate, mulți oameni. Ce ar merita acest individ?”, au completat cetățenii.

Pentru cei care nu au observat, însă, care e întreaga schemă a înșelăciunii, practic cumpărătorul e ținut de vorba ca să nu vadă cum din remorcă sunt răsturnate lemne care de fapt umpleau doar jumătate din această remorcă. Doar că, infractorii au aranjat cu atenție lemnele, asemeni unor piese de Lego, ca să pară că remorca e plină.

ADVERTISEMENT

La întrebarea ”ce ar merita acest individ?”, mulți au răspuns destul de categoric: ”închisoarea”. ”Un dosar penal pentru înșelăciune, permisul reținut și o amendă de la 10.000 lei 15.000 lei. De ce permisul reținut? Poi, îl încurajați să mai păcălească și pe alții să plătească amenda. Trebuie să stea la crepat de lemne ca pedeapsă, să țină minte să nu mai înșele omul de rând”, transmite un cetățean.

”Închisoare! Doar că la noi judecătorii sunt fie obligați să nu dea cu executare din cauza locurilor puține, fie sunt mână în mână cu cei care permit așa ceva. România este în culmile corupției infiltrată în orice, la toate nivelurile!”, este un alt răspuns. ”Ar merita să închideți și voi ochii sau să vă uitați în altă parte cât timp oamenii cinstiți le-ar umbla pe la ficați și dantură”, a scris un alt cetățean.

ADVERTISEMENT

Așa cum face românii de obicei, unii au preferat să facă haz de necaz. ”Negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”, ”Ofertă specială: plătești două, primești una!”, ”Le-a aranjat ca la Tetris oltenesc”, ”Ăștia au făcut mult Lego la viața lor”, ”Omul salvează natura, mai puține lemne, mai mulți copaci salvați”, sunt câteva dintre replicile ”amuzante”.

Postarea a strâns peste 200 de mesaje, iar unii chiar au încercat să ofere sfaturi polițiștilor, pentru a-i prinde în viitor pe acești hoți, sau pe alții care procedează la fel. ”Noi îi spunem cutiuța sau cuptorul. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș -Berevoiești”, ”Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol. Un aspect ce dă de gândit e următorul: negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”, a completat un alt personaj pățit.

ADVERTISEMENT

Acest caz nu este, desigur, primul din Olt, pentru că au fost surprinse astfel de imagini și în urmă cu mai multe luni. Polițiștii au decis să facă verificări pentru a vedea cine sunt țeparii din imagini, precum și victimele. În consecință, oamenii vor fi găsiți și vor trebui să răspundă în fața legii pentru faptele comise, după ce vor fi identificați.

ADVERTISEMENT