Sport

Video. Explozie de bucurie după calificarea istorică în sferturi la EURO 2023 de volei

România s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul European de volei masculin după ce au câştigat cu 3-2 meciul din optimi cu Croaţia.
08.09.2023 | 20:40
Video Explozie de bucurie dupa calificarea istorica in sferturi la EURO 2023 de volei
România s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul European de volei masculin după ce au câştigat cu 3-2 meciul din optimi cu Croaţia. Au trecut 40 de ani de la ultima performanţă similară.
ADVERTISEMENT

România a luptat vineri, 8 septembrie, pentru un loc în sferturile de finală de la Campionatul European de volei masculin. După victoria în fața Croației, “tricolorii” au făcut o performanţă pe care nu au mai reuşit-o din 1983, când la start erau 12 echipe.

Explozie de bucurie după România – Croația 3-2

ROMÂNIA, în sferturile Campionatului European! “Tricolorii” nu au acuzat şocul pierderii ultimelor două seturi şi au jucat perfect în decisiv, 15-12. România câştigă cu 3-2 şi este în sferturile de finală de la Euro după 40 de ani, acolo unde vor întâlni învingătoarea din meciul Bulgaria – Franţa, luni, 11 septembrie, la Varna. Dacă România va trece de sferturi, mai departe va evolua la Roma, acolo unde se vor juca semifinalele și finala de la EURO 2023.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Volei și-a arătat susținerea față de băieți printr-un mesaj de bucurie pe Facebook: “Greu, dar i-am dovedit! România e în sferturi! 

 VICTORIEEEEEEE! Și ce victorie! După două ore și jumătate de luptă, de urcușuri și coborâri, de reveniri, de mingi jucate cu inima, România este în sferturile de finală ale Campionatului European. Au trecut 38 de ani de când naționala României termina ultima oară între primele 8 echipe ale Europei la un turneu final.

ADVERTISEMENT

 Acum, alții sunt eroii. La Varna, România a învins Croația cu 3-2. Am condus cu 2-0 și am crezut că scpăpm fără emoții, că vom juca lejer în sferturi. Dar croații s-au trezit și au egalat. Ne-am ridicat încă o dat și în setul 5 nu le-am mai dat nicio șansă. Suntem valoroși, suntem buni, suntem români!

 Felicitări băieților, antrenorului Sergiu Stancu, staff-ului tehnic. Cei care au contribuit la acest succes. Voleiul românesc trăiește, respiră. Au fost Turcia, Franța, Grecia, Croația. Cine urmează? Să sperăm că învingătoarea dintre Franța și Bulgaria!”

ADVERTISEMENT

Sergiu Stancu a fost încrezător înainte de România – Croația

Echipa națională de volei masculin a României a fost nevoită să facă deplasarea de la Tel-Aviv în Bulgaria, deoarece în grupa D a Europeanului care se desfășoară în patru țări, România a evoluat în Israel. În Bulgaria au jucat împotriva Croației, în optimile turneului.

La conferința de presă care a avut loc înaintea duelului, Sergiu Stancu, antrenorul naționalei, s-a arătat încrezător că România poate reuși o nouă surpriză la turneul final: “Ar fi o mare performanță să facem un pas mai departe, suntem într-un moment bun, am reușit să terminăm o grupă de calificare pe locul 3.

ADVERTISEMENT

Vom face tot ce depinde de noi pentru a avea o evoluție bună și la final să ne bucurăm de o nouă victorie alături de oamenii care sunt convins că vor fi alături de noi”

Pentru Federația Română de Volei, și Sergio Diaconescu a avut câteva cuvinte de spus înainte meciului cu Croația: “Va fi un meci foarte dificil, având în vedere că suntem într-o sală nouă și trebuie să ne gândim la fiecare punct, la fiecare minge și să ne concentrăm să dăm un randament cât mai OK. Dacă ne concentrăm să facem un meci bun, avem șanse.”

Lotul naționalei de Volei:

Libero: Sergio Diaconescu (SCM ”U” Craiova), Karol Kosinski (CS Rapid Bucureşti); Extreme: Mircea Peţa (CSA Steaua Bucureşti), Daniel Chiţigoi (ZAKSA Kidzierzyn-Kozle/Polonia), Adrian Aciobăniţei (SKRA Belchatow/ Polonia), Marian Bala (Arcada Galaţi); Coordonatori: Filip Constantin (CS Rapid Bucureşti), Claudiu Dumitru (CSA Steaua Bucureşti); Centri: Bela Bartha (CS Dinamo Bucureşti), Andrei Butnaru (Arcada Galaţi), Robert Călin (SCM ”U” Craiova), Ştefan Lupu (Corona Braşov); Opus: Rareş Bălean (CS Dinamo Bucureşti), Alexandru Raţă (Tectum Achel/Belgia)

Explozie de bucurie după calificarea istorică în sferturi la EURO de volei

ADVERTISEMENT
Tags: