News

Video. Focurile de artificii au provocat un incendiu puternic pe Muntele Pietricica. Pompierii au intervenit

A fost alertă, noaptea trecută, în Neamț, acolo unde focurile de artificii au provocat un incendiu puternic pe Muntele Pietricica.
01.01.2024 | 14:36
Video Focurile de artificii au provocat un incendiu puternic pe Muntele Pietricica Pompierii au intervenit
Incendiu pe Muntele Pietricica produs de focurile de artificii. Sursa foto: capturi Ziar Piatra Neamț / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pompierii din județul Neamț au fost la datorie, în noaptea dintre ani. Angajații ISU au intervenit pe Muntele Pietricica, acolo unde focurile de artificii au provocat un incendiu puternic.

Incendiu pe Muntele Pietricica produs de focurile de artificii

La trecerea dintre ani, în timp ce în centrul orașului Piatra Neamț focul de artificii lumina cerul, pompierii nemțeni munceau din greu pe munte. Aceștia luptau cu un incendiu de vegetație pe Muntele Pietricica. Incendiul s-a manifestat violent în zona mănăstirii.

ADVERTISEMENT

După ce au fost alertate, cadrele ISU s-au mobilizat imediat. Echipajele ajunse la fața locului au reușit să stingă flăcările. Focul a afectat o suprafață de aproximativ 1,5 hectare.

Folosirea materialelor pirotehnice (artificii) a fost cauza probabilă de producere a incendiului“, a comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava“.

ADVERTISEMENT

Autoritățile cred că cineva a urcat cu maşina pe drumul care duce la releul de televiziune de pe Pietricica. Aici, ar fi folosit iresponsabil artificii, neţinând cont de vegetaţia uscată existentă.

Pe site-urile de socializare au apărut imagini cu incendiu puternic de pe munte. Se observă flăcări puternice, care se întind pe o suprafață extinsă. O oră au luptat pompierii cu focul.

ADVERTISEMENT

La Botoșani, o bătrână a murit după ce casa i-a luat foc

Noaptea de Revelion a adus o tragedie în Botoșani. O femeie în vârstă de 70 de ani a murit, în urma unui incendiu care i-a cuprins casa. S-a întâmplat în localitatea Corlăteni.

La sosirea pompierilor, locuința bătrânei ardea în totalitate, iar în încăperi tavanul și acoperișul erau prăbușite. Pentru că existau informații că proprietara ar putea să fie în interior, echipajele au început imediat căutarea acesteia, în paralel cu acțiunea de stingere a incendiului.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, femeia a fost găsită fără suflare într-una dintre încăperi. La acest caz au intervenit pompierii din cadrul Detașamentul Dorohoi, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ. Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de jarul căzut din sobă, pe materialele textile din apropiere.

ADVERTISEMENT