News

Video. Incendiu devastator lângă o biserică din Constanța. Concluziile ISU Dobrogea. Update

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DOBROGEA” al județului Constanța a anunțat că paraclisul de lângă o biserică din cartierul Tomis Plus a fost ars în totalitate.
28.08.2022 | 13:33
Incendiu devastator lângă o biserică din Constanța. Foto: captură ct100.ro – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
28-08-2022
16:54

Ce a provocat incendiul de lângă biserica din Constanța

Reprezentanții ISU Constanța au transmis că incendiul de lângă biserica din Constanţa a fost cauzat de un scurtcircuit electric. Conform sursei citate, pentru lăcaşul de cult nu fusese solicitată autorizaţia de securitate la incendiu.

La această situație s-a ajuns deoarece construcţia nu era finalizată, slujba de duminică fiind organizată astfel în paraclisul care a luat foc.

Pentru lăcaşul de cult nu a fost solicitată autorizaţia de securitate la incendiu deoarece construcţia nu a fost finalizată, autorizaţia de securitate la incendiu solicitându-se după terminarea lucrărilor de construire. Ce a ars erau anexe care nu se supun autorizării”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea într-un comunicat de presă.

Reprezentanții ISU Constanța au fost alertați prin numărul de urgență 112 în timpul slujbei, când au fost observate flăcările. Preoții care slujeau au spus că un scurtcircuit ar fi provocat acest incendiu.

Incendiu provocat de o problemă la instalația electrică

În prim-plan este paraclisul de lângă o biserică aflată în construcție. În momentul izbucnirii incendiului, înăuntru erau aproximativ 30 de persoane. Evacuarea acestora s-a făcut rapid și singura problemă a fost cu o femeie în vârstă de 45 de ani și care a suferit arsuri pe antebraț. Ea s-a ars când a încercat să stingă flăcările.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, flăcările s-au extins spre blocul de lângă, astfel că a fost nevoie de evacuarea unor locatari. ”Toate persoanele din blocul alăturat s-au autoevacuat. Din informațiile primite de la preotul bisericii in interiorul lăcașului nu mai sunt persoane. Arderea se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate.

Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu șase autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială pentru transport victime multiple și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

O persoană a suferit un atac de panică

În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și o ambulanță SAJ. Până la acest moment nu sunt raportate victime. Din imobilul afectat au fost evacuate patru persoane.

Misiunea este in dinamică”, a transmis purtătoarea de cuvânt a ISU Constanța, Oana Manoilă. În informațiile care au venit ulterior, s-a confirmat că 30 persoane au fost evacuate din biserică și încă 11 persoane s-au autoevacuat din blocul de lângă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o persoană a fost transportată la spital după ce a suferit un atac de panică. În continuare, reprezentanții ISU Constanța vor stabili dacă pentru ridicarea paraclisului au fost obținute avizele necesare, conform ct100.ro.

Din blocul alăturat au fost scoase aproximativ 10 butelii de aragaz. Măsura a fost luată în momentul în care flăcările s-au extins spre imobil. Astfel, pompierii ISU Constanța au exclus orice risc de explozie și de izbucnire a unui alt incendiu.

ADVERTISEMENT