News

Video. Momentul în care a fost capturat tânărul de 21 de ani care a ucis 8 oameni în Serbia. Unde se ascundea

Video. Momentul în care a fost capturat tânărul de 21 de ani care a ucis 8 oameni în Serbia. Unde se ascundea bărbatul care a comis masacrul.
05.05.2023 | 19:44
Video Momentul in care a fost capturat tanarul de 21 de ani care a ucis 8 oameni in Serbia Unde se ascundea
Momentul în care a fost capturat tânărul de 21 de ani . Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Video. Momentul în care a fost capturat tânărul de 21 de ani care a ucis 8 oameni în Serbia. Unde se ascundea bărbatul care a comis al doilea masacru din această țară în doar câteva zile. Poliția din Serbia a publicat imaginile cu arestarea bărbatului, mai exact cu momentul în care a fost capturat.

Video. Momentul în care a fost capturat tânărul de 21 de ani

În imaginile surprinse se vede cum bărbatul este prins de peste 10 mascați și dus în dubă. De altfel, opinia publică a remarcat mobilizarea majoră a forțelor de ordine din Serbia, necesară pentru a-l prinde pe atacator. Acesta a ucis oameni din mai multe sate din jurul Mladenovac, inițial în Dubona, apoi în Malo Orasje și în Sepsin.

ADVERTISEMENT

Bărbatul se ascundea într-o casă de la țară, cel mai probabil care aparține unei rude. A fost în cele din urmă încătușat și dus la secția de Poliție. Deși a ucis 8 oameni, din restul de 13 sunt mai mulți grav răniți, care s-ar putea să nu supraviețuiască, conform anchetatorilor.

Ministrul sănătății Danica Grujcic a oferit mai multe detalii despre starea de săntătate a unui pacient, care a rămas fără un rinichi după ce a fost împușcat: “Un rinichi al unui pacient a fost extirpat. Trei pacienţi sunt trataţi în Smederevo, unul a fost transportat la Centrul de Urgenţă, din cauza unor complicaţii. Trebuie să fim atenți pentru că în cazul rănilor prin împușcare nu știi niciodată sută la sută ce se va întâmpla”.

ADVERTISEMENT

Criminalul s-a ascuns mai bine de 9 ore înainte de a fi prins de Poliție, cel mai probabil undeva în satul Vinjiste, lângă Kragujevac, la unchiul său acasă. Autoritățile sârbe au numit atacul de la Mladenovac drept unul ”terorist”, mai ales că 8 persoane au fost ucise și 7 sunt în stare foarte gravă. Se pare că atacatorul a folosit o pușcă automată și un pistol.

Sârbii nu își revin din șocul atacurilor din ultimele zile. Asta, după ce un copil de 13 ani și-a ucis cel puțin 8 colegi, iar un tânăr de 21 de ani a ucis 8 oameni la 60 de kilometri distanță de Belgrad, după o ceartă mai aprinsă. Se pare că tânărul a început să ucidă oameni aflându-se într-o mașină în mișcare.

ADVERTISEMENT

În timp ce suspectul era căutat de sute de polițiști, chiar și cu elicoptere sau drone, ministrul de interne Bratislav Gasic vorbea despre acte de terorism. Conform surselor din presa sârbă, pe lista victimelor se află un polițist și sora acestuia. Totul ar fi pornit de la un conflict din satul Malo Orasje, însă nu se cunosc momentan foarte multe detalii.

La granița cu Serbia, autoritățile din Bosnia dejucau o tentativă de atac similar, de data aceasta pus la cale de un elev care a amenințat pe rețelele de socializare că vrea să copieze atacul din Belgrad. “Băiatul acela care a ucis 8 copii este pentru mine un mega rege. Pregăteam de multă vreme aşa ceva pentru liceul de economie din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!“, a scris tânărul pe contul său de Instagram, conform TopWorld.com.

ADVERTISEMENT

Serbia a decretat trei zile de doliu național după primul atac, cel de la școala din Belgrad. Astfel, sârbii vor fi în doliu de vineri, 5 mai, până duminică, 8 mai. Între timp, primul atacator, Kosta Kecmanovic, a ajuns la o clinică de psihiatrie unde este evaluat în continuare de specialiști.

ADVERTISEMENT