News

Video. Momentul în care o femeie de 112 ani este vaccinată anti-Covid

02.01.2021 | 10:41
Video Momentul in care o femeie de 112 ani este vaccinata antiCovid
ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare anti-Covid din SUA continuă în mod accelerat. Cea mai în vârstă persoană din statul american Massachusetts, o femeie de 112 ani, a primit serul la finele acestei săptămâni.

Imaginile cu Hazel Plummer care este vaccinată sub privirile ”tânărului” său fiu de 84 de ani, au făcut înconjurul lumii deja.

ADVERTISEMENT

Bunicuța de peste ocean a fost unul dintre cei 49 de pacienți și 50 de angajați de la azilul Life Care Center din Littleton, Massachusetts, care au primit primul vaccin, fiind programată pentru următoarea injecție luna viitoare.

Momentul în care o femeie de 112 ani este vaccinată anti-Covid

Hazel Plummer (112 ani) este cea mai în vârstă persoană din statul american Massachusetts care a primit vaccinul anti-Covid. Aceasta speră astfel să convingă oamenii că aceasta e singura soluție pentru a scăpa de pandemia de coronavirus, scrie Metro.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a arătat extrem de încântată că a primit vaccinul împotriva COVID, în timp ce fiul ei de 84 de ani a privit-o. Hazel Plummer s-a prefăcut că își uită vârsta, după ce a fost vaccinată la azilul Life Care Center din Littleton, Massachusetts, unde locuiește.

Bătrânica speră să arate tuturor că vaccinul contra SARS-CoV-2 este sigur, chiar și pentru persoanele foarte bătrâne și sensibile. Hazel i-a încurajat pe ceilalți să se vaccineze cât mai curând posibil, spunând: ”Am 112 ani și mă vaccinez. Doar fă-o!”.

ADVERTISEMENT

Hazel Plummer a trecut prin multe în viața ei de peste un secol. A trecut cu bine, printre altele, de cele două războaie mondiale, dar și de Gripa Spaniolă din 1918.

Hazel s-a născut în Somerville pe 19 iunie 1908. A mai avut o soră, care a murit în anii 90, și un frate, care a murit în anii 80, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

”A fost o persoană care a mers la biserică în întreaga ei viață, care nu a băut niciodată alcool și nici nu a fumat”, se mai arată pe site-ul citat.

Aproape 3 milioane de americani au fost vaccinați anti-Covid

Statele Unite ale Americii, una dintre primele țări care a demarat campania de vaccinare anti-Covid la finele lui 2020, a ajuns deja la 2,8 milioane de persoane imunizate.

Totalul este unul extrem de departe de obiectivul stabilit de autorități pentru prima lună de vaccinare: 20 de milioane de persoane.

Până în prezent, aproximativ 14 milioane de doze de vaccinuri Pfizer și Moderna au fost distribuite SUA, au declarat miercuri oficialii federali.

La începutul lunii decembrie, oficialii au susținut că vor avea 40 de milioane de doze disponibile în această lună, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de americani cu un regim cu două doze.

ADVERTISEMENT