News

Video. Momentul în care un avion se prăbușește pe o plajă din SUA. Un fost primar a murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o plajă din SUA. Totul s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale turiștilor. Un fost primar din Santa Monica a murit în accident. 
24.12.2022 | 09:46
Video Momentul in care un avion se prabuseste pe o plaja din SUA Un fost primar a murit
Un avion s-a prăbușit pe o plajă din SUA. Un fost primar a murit. Sursa foto: captură youtube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie aviatică în California. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe o plajă aglomerată de lângă faimosul debarcader Santa Monica.

Un avion s-a prăbușit pe o plajă din SUA. Un fost primar a murit

Potrivit presei de peste ocean, avionul, unul de tip monomotor, a încercat să efectueze o aterizare de urgență pe plaja Santa Monica, joi după-amiază.

ADVERTISEMENT

Pilotul aeronavei nu a reușit să o controleze, iar aceasta s-a prăbușit, ajungând cu capul în jos pe țărm. Avionul decolase de pe aeroportul Santa Monica în jurul orei 15. A rezistat doar nouă minute în aer, scrie CBS News.

Potrivit Departamentului de Pompieri din Los Angeles, în avion se aflau două persoane blocate. Autoritățile au spus că unul dintre pasageri a suferit un stop cardio respirator.

ADVERTISEMENT

La orele serii, actualul primar din Santa Monica, Gleam Davis, a anunțat că fostul primar Rex H. Minter (95 de ani) a murit în accident. Minter a fost edil al orașului din 1963 până în 1967.

Pilotul avionului, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost internat în spital fără a se oferi informații despre situația sa medicală.

ADVERTISEMENT

Momentul în care avionul se prăbușește pe o plajă din SUA, filmat de martori

Momentul prăbușirii pe plajă a avionului a fost filmat de martorii aflați în zonă.

Într-un videoclip surprins de la fața locului se vede cum avionul coboară încet spre țărm înainte de a se izbi de nisip și de valuri.

Potrivit înregistrării zborului, pilotul dorea inițial să zboare spre Malibu, dar a început să se confrunte cu probleme la motor în apropiere de Pacific Palisades.

ADVERTISEMENT

Pilotul a avut o tentativă de a reveni pe aeroportul Santa Monica, dar a fost forțat să facă o aterizare de urgență pe malul de lângă debarcader.

Aterizarea pe plajă este pe propriul risc”, a spus controlorul de trafic aerian în timp ce avionul se apropia de țărm. Pilotul a răspuns: ”Mi-aș dori să am altă opțiune”.

ADVERTISEMENT