News

Video. Primele imagini cu avionul lui Evgheni Prigojin prăbușit în Tveri, în care s-ar fi aflat șeful Grupului Wagner

Primele imagini de la locul accidentului aviatic din Tveri. Avionul în care s-ar fi aflat Evgheni Prigojin s-a prăbușit. Șeful grupului Wagner se afla pe lista pasagerilor.
23.08.2023 | 21:49
Video Primele imagini cu avionul lui Evgheni Prigojin prabusit in Tveri in care sar fi aflat seful Grupului Wagner
Primele imagini cu avionul prăbușit în Tveri. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Video.
ADVERTISEMENT

Un avion privat al fondatorului grupului Wagner, Evghenii Prigojin, s-a prăbușit în apropierea satului Kuzhenkino, raionul Bologovski, regiunea Tver, în seara zilei de 23 august. Satul în care s-a prăbușit avionul se află la 50 de kilometri de reședința președintelui rus Vladimir Putin din Valdai.

Primele imagini cu avionul lui Prigojin

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a precizat că 10 persoane au fost ucise în accident, dintre care trei erau membri ai echipajului. În același timp, s-a raportat că au fost găsite cadavrele a opt persoane. Rosaviatsia a demarat o anchetă. Guvernatorul regiunii Tver, Igor Rudenia, a declarat că a luat acest caz sub control personal. Potrivit autorităților ruse, Prigojin se află pe lista pasagerilor, dar nu se știe dacă acesta se afla la bord.

ADVERTISEMENT

Dmitri Utkin, “mâna dreaptă” a lui Prigojin și comandantul grupului Wagner, ar fi putut, de asemenea, să se afle la bordul avionului de prăbușit. Purtătorul de cuvânt al lui Prigojin, potrivit prezentatoarei TV Ksenia Sobchak, refuză să răspundă la întrebări despre accidentul aviatic.

 

 

Jurnalistul Andrei Zakharov susține că, la 23 august, fondatorul grupului Wagner a zburat spre Rusia din Africa împreună cu întregul personal de comandă al companiei militare private. Avionul lui Prigojin a fost doborât de focul apărării aeriene, a declarat canalul de telegrame Grey Zone, apropiat de PMC Wagner.

ADVERTISEMENT

Martorii oculari susțin că avionul a explodat în aer. Mash scrie că martorii oculari au auzit două “pocnituri” puternice înainte ca avionul să se prăbușească. După ce aripa și stabilizatorul avionului s-au desprins.

Avionul a dispărut de pe radar

Potrivit unei versiuni, cauza exploziei ar fi fost un atac terorist la bord, scrie “Baza”. Nu există o confirmare oficială a acestei informații. Potrivit FlightRadar, aeronava a dispărut de pe radar în timpul câștigării altitudinii.

ADVERTISEMENT
prigojin
Avionul lui Prigojin s-a prăbușit în Rusia. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Video.

 

Expertul militar Iuri Fedeorov, în conversația cu “Agenția”, a remarcat că traiectoria de cădere a aeronavei poate indica o explozie la bord. Avionul se îndrepta la Sankt Petersburg, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență. Potrivit surselor Meduzei,  Evghenii Prigojin s-a aflat astăzi în capitală Rusiei și s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților din  regiunea Moscovei.


Prigojin a folosit același avion când a zburat din Belarus la Moscova și Sankt Petersburg după rebeliunea Wagner. Potrivit presei ruse, un avion  Embraer Legacy 600 cu numărul de zbor RA-02795 s-a prăbușit în regiunea Tver.

ADVERTISEMENT

Grupul de monitorizare “Belaruski Gayun” a raportat că Prigojin folosește personal un avion cu un astfel de număr. La sfârșitul lunii iunie, activiștii belaruși au depistat că acest avion de afaceri zbura de la aerodromul militar Machulishchi de lângă Minsk către Rusia.

ADVERTISEMENT