Sport

Video. Sora lui Ionuț Radu, gol magnific pentru România U16. Portarul naționalei a inspirat-o: „Eu sunt mai bună!”

Sora lui Ionuț Radu, portarul naționalei României, îi calcă pe urme și a înscris un gol magnific pentru „tricolore” în meciul cu Ucraina. Povestea ei.
28.04.2023 | 21:34
Video Sora lui Ionut Radu gol magnific pentru Romania U16 Portarul nationalei a inspirato Eu sunt mai buna
Anastasia Radu are 3 meciuri la naționala României. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Sora lui Ionuț Radu a făcut senzație la al treilea meci pentru naționala României U16, unde a marcat cu o execuție fabuloasă în partida contând pentru Turneul de Dezvoltare UEFA de la București.

Sora lui Ionuț Radu, motivată de performanțele portarului titular al echipei naționale a României: „M-a susținut de fiecare dată”

Anastasia are 15 ani și joacă pe postul de mijlocaș. Sora portarului lui Auxerre a marcat un gol superb în ultimul meci disputat la Buftea din cadrul Turneului feminin U16 de Dezvoltare, pierdut de România U16, scor 2-3, contra reprezentativei Ucrainei.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Legitimată la FC Voluntari, sora lui Ionuț Radu, a vorbit la finalul celui de-al doilea meci jucat de România U16 la Turneul de la Buftea, câștigat de „tricolore”, scor 4-0, contra Azerbaidjanului. În prima partidă, selecționata noastră a pierdut cu Grecia, scor 0-5.

„A fost un meci (n.r. România U16 – Azerbaidjan U16) pe cinste. Eu fotbalul nu l-am început de foarte mulți ani, dar persoanele din jurul meu care sunt la fel sportive, m-au făcut să îmi doresc să practic acest sport minunat, fotbalul”, a spus puștoaica pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

Anastasia a fost mereu aproape de fratele ei, care a făcut-o să iubească fotbalul: „A avut o influență mare asupra mea. De mică mă uit la meciurile lui și pot să spun că m-a influențat. Îmi plăcea să îl admir atunci când juca și mă bucuram foarte multe de fiecare dată când avea o paradă sau apăra foarte bine”.

Tânăra chiar a încercat să evolueze și între buturi, precum Ionuț Radu: „Am încercat și în poartă, dar am considerat că nu este de mine. Calitățile nu mă avantajează ca portar”.

ADVERTISEMENT

Cum a primit Ionuț Radu vestea convocării surorii sale la naționala României: „Îmi dă sfaturi”

Anastasia Radu a dezvăluit cât de emoționată a fost când a aflat că va juca pentru România: „Eram cu bunica mea în casă și stăteam cu ea. Ne uitam la un film. Primesc de la tata un telefon și îmi spune că voi fi la națională. I-am spus bunicii mele și am început să plâng. Ea a sărit de bucurie și m-a îmbrățișat”.

Ea a ținut să fie cea care îi dă vestea lui Ionuț Radu: „A fost foarte fericit și el. A văzut că îmi doresc foarte mult și m-a susținut de fiecare dată. Vorbim destul de des. Nu vorbim mereu de fotbal și îmi dă sfaturi. Încerc să țin cont de ele și să le urmez”.

ADVERTISEMENT

Portarul în vârstă de 26 de ani a încercat să o ghideze și să îi clădească o mentalitate de campioană: „Mi-a spus să am încredere și să nu las pe nimeni atunci când văd pe cineva mai mare sau mai solid decât mine. Mereu să spun: Eu sunt mai bună, pot trece de ea! Sper să ajungem cât mai departe și să jucăm cu cele mai bune echipe”.

(n.r. Dacă l-am pune pe fratele tău pe postul de mijlocaș și pe tine portar, cine s-ar descurca mai bine?) Normal că eu (n.r. râde), a mai spus Anastasia Radu.

Anastasia Radu, una dintre cele mai de perspectivă jucătoare din lotul României U16

Anastasia Radu a fost chemată în premieră la națională în august 2022, pentru un turneu de pregătire și a debutat contra reprezentativei Republicii Moldova U15. Al doilea meci a fost împotriva Azerbaidjanului și a fost câștigat cu 4-0.

ADVERTISEMENT
Tags: