Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Video. „FCSB nu joacă nimic! Atât pot”. Adi Ilie, Florin Gardoș și Robert Niță, necruțători la Fanatik Superliga

În emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adi Ilie, Florin Gardoș și Robert Niță spun că FCSB nu a arătat bine din punct de vedere tactic la Bruxelles.
28.10.2022 | 21:42
Video FCSB nu joaca nimic Atat pot Adi Ilie Florin Gardos si Robert Nita necrutatori la Fanatik Superliga
Adi Ilie, Florin Gardoș și Robert Nita necruțători la Fanatik Superliga în privința jocului vicecampioanei.
ADVERTISEMENT

FCSB a terminat la egalitate, 2-2 cu Anderlecht. Un rezultat pozitiv, dacă-l comparăm cu cele întâmplate în dubla cu Silkeborg. Însă unul care nu l-a mulțumit pe Gigi Becali, care a fost dezamăgit de mulți jucători. În timp ce invitații primei ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI au apreciat că a fost o nouă mostră a faptului că vicecampioana nu are un plan tactic.

Invitații emisiunii „Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici” critică prestația FCSB-ului la Bruxelles: „Nu joacă nimic!”

Invitat permanent al emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adi Ilie, fostul mare jucător al Stelei și al echipei naționale, a fost dezamăgit de jocul prestat de FCSB în Belgia, în pofida rezultatului de egalitate. El spune însă că este o problemă mai veche.

ADVERTISEMENT

”Nu știu, ca echipă, un rezultat pozitiv, 2-2, chiar dacă nu are nicio șansă să se califice mai departe, dar ca joc, un joc foarte slab. De altfel, nu joacă de mai mult timp, nu de acum, un fotbal de calitate.

Dacă la CFR se vede că este o echipă agresivă, chiar dacă a pierdut cu 3-0, este o echipă solidă, dar la Steaua (n.r. FCSB) nu văd schimbări”, a spus Adi Ilie în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Ce nu-i place? Robert Niță a intervenit, zâmbind: ”Nimic”. Și avea să detalieze ulterior punctul său de vedere. Adrian Ilie spune: ”Să știi că aseară s-au apărat destul de bine, dar am impresia că este foarte greu să construiască, să-și creeze ocazii.

Impresia mea este că totul este o întâmplare. Inclusiv golul doi este o întâmplare. El exprimă jocul echipei. Neorganizat. Nu haotic.

ADVERTISEMENT

Am impresia că acum ceva timp, când jucam la Steaua, m-am uitat la imagini de ansamblu de la un meci contra lui Anderlecht. Am văzut echipa Anderlecht-ului organizată bine. Și noi într-un hal fără de hal.

Adică, eu, Lăcătuș…Când exista o pasă lungă, fugeau doi sau trei… Nu știu cum putea să facă antrenorul advers o tactică împotriva noastră.

ADVERTISEMENT

Pentru că noi, tactic, nu jucam. Cam același lucru l-am văzut și aseară. Nu joacă nimic din punct de vedere tactic. Mingea este rotundă? Mie mi se pare că nu-i așa la această echipă. Are peticele într-o altă parte”, a concluzionat Adrian Ilie.

Robert Niță despre Darius Olaru: „Și calul aleargă, dar nu dă lapte!”

De aceeași părere, legată de lipsa unui plan tactic, este și Robert Niță. ”Practic, este o echipă pe care nu poți să o analizezi. Ce să le spui jucătorilor?”, este și opinia lui Robert Niță despre lipsa unui plan tactic. Și este de acord cu Adrian Ilie că nivelul echipei lui Dică este unul scăzut.

”Atâta poți. Nu te ajută corpul. Ei au dat tot. Dar sunt de acord cu Adrian. Asta este valoarea. Noi spunem, Sivasspor e o echipă mediocră din Turcia. Păi s-a distrat. Dincolo, Anderlecht era o echipă de bătut.

La Bruxelles n-am văzut nimic din partea echipei române. Pentru mine este un semn de întrebare că jucători care cât de cât sunt considerați cu o anumită cotă stagnează sau joacă mult mai prost.

Se face caz, de atâtea luni de zile pe tema Octavian Popescu. Că este marea speranță, că e talentat, că este de perspectivă.

Ne gândeam acum trei luni de zile că în partea stângă este aglomerație de jucători. Tănase, Coman, că trebuie să schimbăm postul lui Popescu.

Tănase a plecat. Coman nu joacă nimic, din păcate pentru echipă și pentru el. Octavian Popescu joacă titular când folosește Dică a doua garnitură.

Am văzut că este o bucurie națională pentru că, prin minutul 40, face un dribling și trage la poartă. E puțin”, spune Niță.

Și mai oferă un exemplu care-i susține ideea. Olaru. ”Toată lumea spune că aleargă mult. A avut 13 kilometri…Aveam eu un antrenor, Lajos Sătmăreanu, Fachetti de România, care spunea: și calul aleargă…dar nu dă lapte.

De ce nu-l disciplinează cineva. Aseară, prin minutul 70, s-a dus să facă pressing. Singur. Aleargă 10, dar utili. De ce să alergi 3 în plus pentru că te duci tu să te elimini, într-un pressing solitar. Unu contra patru. Retrage-te!”, semnalează Niță o altă deficiență.

”Eu nu spun că nu este bun Dică. Dar, nominalizați un jucător căruia i-a crescut cota individuală după sosirea lui Dică. În afară de Cordea, pentru că el era printre cei buni și înainte”, a conchis Niță la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Florin Gardoș la „Fanatik SuperLiga” cu Horia Ivanovici: „N-ai cum să înțelegi strategia, pentru că ea nu există”

Pentru Florin Gardoș, o problemă este și politica de transferuri. ”Strategia de transferuri? N-ai cum să înțelegi strategia. Pentru că nu există. Când s-a obținut calificarea în grupe, a spus domnul Becali, ok, am buget, iau jucători.

Și pe unii i-a luat pe repede înainte. Uite, dau un exemplu, Rusu. Avea nevoie pentru meciurile cu Viking. Acum nu mai joacă”, spune Florin Gardoș.

În ceea ce privește meciul de la Bruxelles, spune că au fost și lucruri pozitive. ”Eu o să fiu un pic în contrast. Am văzut un progres față de meciurile anterioare.

Dică și-a învățat cumva lecția după cele două meciuri. Mi-a plăcut, cumva, că echipa a stat mai jos, au fost mai pragmatici, și au făcut pressing la mingile jucate de defensiva adversă.

Mi-a plăcut cum au început, au avut 10 minute bune, cornere, faza lui Edjouma, care era să dea gol. Dar, sigur că, per total, a fost mult prea puțin. 

FCSB a arătat că dacă aborda competiția mai profesionist, sau mai serios, puteau avea șanse bune la locul 2. Mă refer că poți să faci o rotație de lot, dar nu precum în Danemarca.

Acolo au expus jucători tineri, precum Musi, sau Radaslavescu. Jucători care n-au jucat niciodată împreună, Dumiter care venea după șase luni de accidentare. Și îi pui în fața unei echipe care chiar joacă fotbal. Cu siguranță au fost foarte afectați”, a fost concluzia lui Gardoș.

ADVERTISEMENT