News

Video. Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta în jurnaliști. Poliția Capitalei s-a autosesizat. Update

Incident la sediul DIICOT, joi după-amiaza. Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta în jurnaliști, imediat după ce a ieșit de la audieri.
14.09.2023 | 17:22
Video Tatal lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta in jurnalisti Politia Capitalei sa autosesizat Update
Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta în jurnaliștii prezenți la DIICOT. Sursa foto: capturi B1TV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
14-09-2023
19:03

Tatăl lui Vlad Pascu, cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști, a fost întocmit un nou dosar penal pe numele lui Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat de la 2 Mai. Acesta este cercetat pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Amintim că bărbatul a intrat cu motocicleta în jurnaliștii care se aflau, joi, la sediul DIICOT. Oamenii legii s-au autosesizat, după ce în spațiul public au apărut imagini cu momentul în care Pascu a avut această ieșire.

Anchetatorii transmit că a fost testat pentru alcool și droguri, rezultatele fiind negative. „Precizăm faptul că bărbatul a fost testat în vederea stabilirii consumului de alcool, ori de substanțe interzise, ambele rezultate fiind negative.”

14-09-2023
14:31

Poliția Capitalei, autosesizare după incidentul cu tatăl lui Vlad Pascu de la DIICOT

La scurt timp după ce tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta în jurnaliștii prezenți la DIICOT, Poliția Capitalei a anunțat că s-a autosesizat și efectuează verificări.

Cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini, în care un bărbat ar fi intrat cu un scuter în reporterii aflați pe o stradă din Sectorul 3, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii Capitalei s-au autosesizat și au demarat verificări în cauză, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Mihai Pascu a ieşit, joi, în fugă din sediul DIICOT, cu casca de motociclist pe cap, după care a urcat pe vehicul. În momentul în care a fost înconjurat de jurnaliştii ce doreau să îi adreseze întrebări despre audiere, bărbatul a demarat şi a lovit doi cameramani aflaţi în faţa lui.

 

După mai bine de patru ore de audieri, tatăl lui Vlad Pascu a părăsit sediul DIICOT. La plecarea din instituție, bărbatul a intrat cu motocicleta în jurnaliștii prezenți la fața locului.

Tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu motocicleta în jurnaliștii prezenți la DIICOT

Joi, la orele după-amiezii, Mihai Pascu, tatăl tânărului de 19 ani care, drogat fiind, a accidentat mortal doi studenți în stațiunea 2 Mai, s-a prezentat la sediul DIICOT. Aici, au mai fost audiați fiul său, prietenii lui dar și soția sa, Miruna Pascu.

ADVERTISEMENT

În momentul sosirii, Pascu senior a fost extrem de relaxat. În ciuda contextului, el le-a zâmbit jurnaliștilor apoi s-a așezat pe o bancă. Soția sa era deja în sediul DIICOT.

Situația s-a schimbat radical după ce Mihai Pascu a ieșit de la audieri. Individul a fost la un pas de a-i răni pe reprezentanții presei care așteptau în fața Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a plecat de la sediul DIICOT, jurnaliștii s-au adunat în jurul său pentru a-i adresa niște întrebări. Bărbatul nu a vrut să vorbească și a avut un comportament care se putea solda cu victime.

Mai exact, s-a urcat pe motocicletă și i-a lovit pe jurnaliștii care erau în fața sa. Distanța a fost una mică, dar din fericire nimeni nu a fost rănit. Reprezentanții presei au fost șocați de gestul său.

ADVERTISEMENT

Toată familia Pascu, audiată la DIICOT

În cursul acestei zile, toată familia Pascu a ajuns la sediul DIICOT. Mihai Pascu s-a prezentat în fața procurorilor la scurt timp după ce soția lui a fost adusă însoțită de mascați.

Aceasta are cele mai mari probleme. Ea suspectată că a încercat să șantajeze martorii din dosar, astfel încât să dea declarații în favoarea lui Vlad Pascu. În cadrul perchezițiilor de dimineață, procurorii au ridicat mai multe documente de la domiciliul ei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe Vlad Pascu, tânărul şofer drogat, care a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai, el a fost adus, joi, de poliţişti, în cătuşe, de la Constanţa la DIICOT Bucureşti. El a fost audiat în dosarul de trafic de droguri în care au fost făcute percheziţii în cadrul operaţiunii Hidra.

ADVERTISEMENT