News

Video. Un avion s-a prăbușit în Rusia, la 200 de km de Moscova. Câți oameni erau la bord

O nouă tragedie aeriană are loc în Rusia, acolo unde un avion cu mai multe persoane la bord s-a prăbușit. Evenimentul s-a petrecut la nord-est de Moscova.
12.03.2024 | 13:41
Video Un avion sa prabusit in Rusia la 200 de km de Moscova Cati oameni erau la bord
Tragedie aeriană în Rusia: avion cu 15 persoane la bord, prăbușit la nord-est de Moscova. Sursa foto: capturi X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un avion militar s-a prăbușit, marți, 12 martie 2024, la 200 de km nord – est de Moscova (Rusia). La bordul aeronavei se aflau 8 membri ai echipajului și alți 7 pasageri.

Tragedie aeriană în Rusia: avion cu 15 persoane la bord, prăbușit la nord-est de Moscova

În tragedia aeriană petrecută în Rusia a fost implicat un avion militar Ilyushin – Il-76. Acesta s-a prăbușit în regiunea Ivanovo, zonă aflată la peste 700 de kilometri distanță de granița cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată aeronava Il-76 coborând spre sol cu ​​unul dintre motoarele sale în flăcări. În alte filmări de pe X (fostul Twitter) se vede o coloană de fum negru ridicându-se de la locul în care aeronava ar fi intrat în contact cu pământul.

Din primele informații, la bord se aflau 8 membri ai echipajului și alți 7 pasageri. Incidentul a fost confirmat de Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

Kremlinul anunță că: ”La începutul după-amiezii, în jurul orei 13.00, un avion militar de transport Il-76 s-a prăbușit în regiunea Ivanovo în timp ce decola. Se aflau la bord 8 membri ai echipajului și 7 pasageri”, conform The Moscow Times.

Tot din comunicatul Ministerului rus al Apărării mai aflăm că prăbușirea aeronavei militare ”a fost cauzată de un incendiu la unul dintre motoare în timpul decolării avionului”. 

ADVERTISEMENT

Rușii nu vorbesc încă despre morți sau răniți. De notat că regiunea Ivanovo se află la circa 700 km distanță de granița cu Ucraina. În ultimele ore, rușii s-au confruntat cu mai multe atacuri cu drone venite dinspre statul vecin.

Tot în 2024, dar în ianuarie, un avion de același s-a prăbușit în apropiere de Belgorod. La acea dat, Ministerul rus al Apărării spunea că avionul a fost doborât de două rachete ucrainene de la un sistem de rachete antiaeriene amplasat în regiunea Harkov.

ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Moscova au mai declarat că în urma incidentului au murit 65 de prizonieri de război ucraineni și șase membri ai echipajului. Ei urmau să fie schimbați cu autoritățile ucrainene.

ADVERTISEMENT